Flag

Vrolijke donuts

15 stuks
Gemiddeld
90
Versier je zelfgemaakte donuts met vrolijk gekleurd glazuur en decoraties zoals deze veelzeggende lettermix. L-E-K-K-E-R! 🍩
Ben je klaar om je zelfgemaakte donuts om te toveren tot ware kunstwerkjes? Maak je klaar voor een creatief avontuur boordevol smaak en kleur! Versier je donuts met vrolijk gekleurd glazuur en voeg een persoonlijk tintje toe met onze veelzeggende lettermix. Het is tijd om je innerlijke bakker en ...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de donuts
250 mlmelk
1 zakjeDr. Oetker Gist
3 elfijne kristalsuiker
400 gpatentbloem (bijv. Koopmans)
40 gboter
2eieren
1 tlzout
Voor de vrolijke versiering
100 gpoedersuiker
citroensap van een halve verse citroen
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen
1 flesjeDr. Oetker Lettermix
Extra nodig
beslagkom
mixer met deeghaken
theedoek of vershoudfolie
deegroller en bloem om te bestuiven
2uitsteekvormpjes ca. Ø8 cm en Ø 0,5 cm
bakplaat met bakpapier bekleed
frituurpan met plantaardige olie
keukenpapier

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Lettermix

Voorbereiden

1

Meng in een kom de helft van de melk met de gist en de suiker. Laat 10 minuten staan.

2

Splits twee eieren en doe de dooiers, de bloem,1 theelepel zout , de rest van de melk, het gistmengsel en de boter erbij.

3

Kneed het deeg met een mixer met deeghaken zacht en soepel.

4

Vet een kom in met wat olie en leg het deeg erin. Dek de kom af met een theedoek en laat minstens een uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.


Donuts maken
5

Bestuif het aanrecht met bloem en rol met een deegroller het deeg uit tot een lap van 1 centimeter dik. Steek met een ronde uitsteker rondjes uit het deeg tot het op is.

6

Steek met de kleine uitsteker (of bijv. een glad spuitmondje) kleine rondjes uit het midden. Laat de donuts nog 30 minuten rijzen op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met een theedoek of vershoudfolie.


Donuts frituren
7

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180°C.

8

Frituur de donuts aan beide zijden in ongeveer 2 minuten goudbruin en laat uitlekken en afkoelen op een vel keukenpapier.


Donuts versieren
9

Meng in een kom de poedersuiker met het citroensap (van een halve citroen) tot een gladde massa. Verdeel de glazuur in bakjes en breng op de gewenste kleur.

10

Doop de afgekoelde donuts op de kop in het mengsel, decoreer met de strooisels en laat uitharden.