Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Vlindertaart

Maak van biscuitbeslag een prachtige taart. Deze vlindertaart is bijna zonde om op te eten.

10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Vlindertaart

Bakgerei:

springvorm (24 cm)
mixer met garden
4 spuitzakken met kleine ronde opening of spuitmond

voor de biscuittaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m, op kamertemperatuur)
50 ml water

voor de gekleurde botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

voor de vlinder decoratie:

strooibus Dr. Oetker Glittersuiker
Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit
Dr. Oetker Rolfondant roze
Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin
1 doosje Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

preparation

Bereiding

1

Biscuittaart bereiden

Verwarm de oven voor. Bereid het beslag en bak de biscuittaart zoals aangegeven op de verpakking. Laat de taart goed afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 30 - 40 minuten

2

Snijd de biscuittaart in twee helften. Leg deze weer netjes op elkaar en snijd nu de taart verticaal doormidden:

3

Leg de twee biscuittaart helften met de bolle kant naar elkaar toe. Snijd vanaf de binnenkant, net boven het midden schuin naar beneden bij iedere kant. (zie foto)

4

Draai de onderste biscuittaart helften zo om, zodat de vorm van de vlinder ontstaat.

5

Maak de botercrème aan zoals beschreven op de verpakking. Bestrijk de stukken biscuittaart tussen de lagen met botercreme. Voor wat extra smaak aan de vlindertaart kun je de taart ook eerst bestrijken met een laagje jam of jouw favoriete taartvulling. Tot slot smeer je alle stukken bovenop helemaal af met een laagje botercrème.

6

Maak van de overgelegen botercrème 4 kleuren aan met de kleurstofstiften. Maak lichtgeel, rozerood, blauw en groen (= drupjes geel + blauw). Doe deze in spuitzakken met een zeer kleine ronde opening.

7

Maak met kleuren een vlinderpatroon op de biscuittaart.

8

Doe de glittersuiker per kleur in een bakje.

9

Bestrooi de vlindervlakken met glittersuiker. Trek de vlinder taartstukken nog een beetje uit elkaar tot je de juiste vorm hebt gevonden om het lijfje nog tussen te zetten.

10

Snijd uit een plak dik uitgerolde witte chocolade rolfondant de vorm van een vlinderlijfje.

11

De kop kun je uitsteken met een ronde uitsteker. Zorg ervoor dat het kopje een beetje bol houdt.

12

Steek uit donkerroze marsepein een volledige cirkel met dezelfde ronde uitsteker. Deze cirkel plak je op het lijfje en de rest van het lijfje snijd je ook uit een plak lichtroze marsepein.

13

Trek nu met een chocostift horizontale lijntjes op het lijfje. Geen chocostift? Maak dan flinterdunne sliertjes uit de choco rolfondant en plak deze op het lijfje.

14

Rol 2 dunne slierten van de chocolade rolfondant en laat deze ook goed drogen tot ze hard zijn geworden. Daarna kun je ze op de kop plakken en het complete lijfje tussen de vlindertaart delen in leggen.

Voedingswaarden Voor het recept Vlindertaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1503kJ
359kcal
1319kJ
315kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g