Voor het recept Vlindertaart
springvorm (24 cm) | |
mixer met garden | |
4 | spuitzakken met kleine ronde opening of spuitmond |
1 pak | Dr. Oetker Biscuittaart |
5 | eieren (m, op kamertemperatuur) |
50 ml | water |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
100 g | roomboter (zacht) |
125 ml | melk (koud) |
1 pak | Dr. Oetker Kleurstoffen |
strooibus | Dr. Oetker Glittersuiker |
Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit | |
Dr. Oetker Rolfondant roze | |
Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin | |
1 doosje | Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel |
Verwarm de oven voor. Bereid het beslag en bak de biscuittaart zoals aangegeven op de verpakking. Laat de taart goed afkoelen.
Elektrische oven: 170 °C
Heteluchtoven 170 °C
Inclusief Midden
Baktijd: 30 - 40 minuten
Snijd de biscuittaart in twee helften. Leg deze weer netjes op elkaar en snijd nu de taart verticaal doormidden:
Leg de twee biscuittaart helften met de bolle kant naar elkaar toe. Snijd vanaf de binnenkant, net boven het midden schuin naar beneden bij iedere kant. (zie foto)
Maak de botercrème aan zoals beschreven op de verpakking. Bestrijk de stukken biscuittaart tussen de lagen met botercreme. Voor wat extra smaak aan de vlindertaart kun je de taart ook eerst bestrijken met een laagje jam of jouw favoriete taartvulling. Tot slot smeer je alle stukken bovenop helemaal af met een laagje botercrème.
Maak van de overgelegen botercrème 4 kleuren aan met de kleurstofstiften. Maak lichtgeel, rozerood, blauw en groen (= drupjes geel + blauw). Doe deze in spuitzakken met een zeer kleine ronde opening.
Bestrooi de vlindervlakken met glittersuiker. Trek de vlinder taartstukken nog een beetje uit elkaar tot je de juiste vorm hebt gevonden om het lijfje nog tussen te zetten.
De kop kun je uitsteken met een ronde uitsteker. Zorg ervoor dat het kopje een beetje bol houdt.
Steek uit donkerroze marsepein een volledige cirkel met dezelfde ronde uitsteker. Deze cirkel plak je op het lijfje en de rest van het lijfje snijd je ook uit een plak lichtroze marsepein.
Trek nu met een chocostift horizontale lijntjes op het lijfje. Geen chocostift? Maak dan flinterdunne sliertjes uit de choco rolfondant en plak deze op het lijfje.
Rol 2 dunne slierten van de chocolade rolfondant en laat deze ook goed drogen tot ze hard zijn geworden. Daarna kun je ze op de kop plakken en het complete lijfje tussen de vlindertaart delen in leggen.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1503
kJ
359 kcal |
1319
kJ
315 kcal |
Vet | 14.00 g | 12.28 g |
Koolhydraten | 44.52 g | 39.05 g |
Eiwit | 5.26 g | 4.62 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no