Vlindertaart

Maak van biscuitbeslag een prachtige taart. Deze vlindertaart is bijna zonde om op te eten.

10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Vlindertaart

Bakgerei:

springvorm (24 cm)
mixer met garden
4 spuitzakken met kleine ronde opening of spuitmond

voor de biscuittaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m, op kamertemperatuur)
50 ml water

voor de gekleurde botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

voor de vlinder decoratie:

strooibus Dr. Oetker Glittersuiker
Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit
Dr. Oetker Rolfondant roze
Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin
1 doosje Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

preparation

Bereiding

1

Biscuittaart bereiden

Verwarm de oven voor. Bereid het beslag en bak de biscuittaart zoals aangegeven op de verpakking. Laat de taart goed afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 30 - 40 minuten

2

Snijd de biscuittaart in twee helften. Leg deze weer netjes op elkaar en snijd nu de taart verticaal doormidden:

3

Leg de twee biscuittaart helften met de bolle kant naar elkaar toe. Snijd vanaf de binnenkant, net boven het midden schuin naar beneden bij iedere kant. (zie foto)

4

Draai de onderste biscuittaart helften zo om, zodat de vorm van de vlinder ontstaat.

5

Maak de botercrème aan zoals beschreven op de verpakking. Bestrijk de stukken biscuittaart tussen de lagen met botercreme. Voor wat extra smaak aan de vlindertaart kun je de taart ook eerst bestrijken met een laagje jam of jouw favoriete taartvulling. Tot slot smeer je alle stukken bovenop helemaal af met een laagje botercrème.

6

Maak van de overgelegen botercrème 4 kleuren aan met de kleurstofstiften. Maak lichtgeel, rozerood, blauw en groen (= drupjes geel + blauw). Doe deze in spuitzakken met een zeer kleine ronde opening.

7

Maak met kleuren een vlinderpatroon op de biscuittaart.

8

Doe de glittersuiker per kleur in een bakje.

9

Bestrooi de vlindervlakken met glittersuiker. Trek de vlinder taartstukken nog een beetje uit elkaar tot je de juiste vorm hebt gevonden om het lijfje nog tussen te zetten.

10

Snijd uit een plak dik uitgerolde witte chocolade rolfondant de vorm van een vlinderlijfje.

11

De kop kun je uitsteken met een ronde uitsteker. Zorg ervoor dat het kopje een beetje bol houdt.

12

Steek uit donkerroze marsepein een volledige cirkel met dezelfde ronde uitsteker. Deze cirkel plak je op het lijfje en de rest van het lijfje snijd je ook uit een plak lichtroze marsepein.

13

Trek nu met een chocostift horizontale lijntjes op het lijfje. Geen chocostift? Maak dan flinterdunne sliertjes uit de choco rolfondant en plak deze op het lijfje.

14

Rol 2 dunne slierten van de chocolade rolfondant en laat deze ook goed drogen tot ze hard zijn geworden. Daarna kun je ze op de kop plakken en het complete lijfje tussen de vlindertaart delen in leggen.

Voedingswaarden Voor het recept Vlindertaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1503 kJ
359 kcal
1319 kJ
315 kcal
Vet 14.00 g 12.28 g
Koolhydraten 44.52 g 39.05 g
Eiwit 5.26 g 4.62 g

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no