Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Vanillesaus

Vanillesaus maken is heel eenvoudig met Dr. Oetker Custard.

1 portie

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Vanillesaus

Voor de vanillesaus:

12 g Dr. Oetker Custard
30 g suiker
400 ml melk

Steelpannetje

Bereiding

Bereiding

1

Roer eerst de suiker door de custard. Neem 3 eetlepels van de melk en roer dit door het custard/suiker mengsel.

2

Verwarm de resterende melk.

3

Voeg de aangemaakte custard al roerende toe aan de hete melk.

4

Breng het geheel al roerende aan de kook. Laat de vanillesaus nog circa drie minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.

Voedingswaarden Voor het recept Vanillesaus

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1457kJ
346kcal
330kJ
78kcal
Vet 6g 1.4g
Koolhydraten 59g 13g
Eiwit 14g 3.1g