Tiramisu Monchoutaart met aardbeien

Heerlijke fruitige aardbeien tiramisu van Monchou met kandijkoekjesbodem en lange vingers gedrenkt in espresso.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Tiramisu Monchoutaart met aardbeien

Voor de MonChou:

1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
60 g boter of margarine
2 pakken MonChou (200g)
100 ml water (op kamertemperatuur)
250 ml slagroom

Voor de tiramisu:

1 bakje aardbei (500g)
20 - 25 lange vingers
200 ml espresso

Voor decoratie:

200 g witte chocolade
10 blaadjes basilicum

Extra nodig:

springvorm ca. Ø 24 cm (of gelijkwaardig in vierkant of rechthoek)
steelpan
beslagkom
mixer met gardes
kommetje/bakje
spuitzak

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt de roomboter in een pan. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.

3

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

4

MonChou Tiramisu bereiden

Klop in een kom de MonChou (op kamertemperatuur) met een mixer met gardes op de hoogste stand in 1 minuut glad.

5

Voeg het water (op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa. Voeg de slagroom toe aan het taart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1½ minuut tot een egale massa.

6

Halveer de aardbeien en doop de lange vingers in de een bakje gevuld met 200 ml espresso.

7

Verdeel 1/3 van het taart mengsel over de bodem. Verdeel de lange vingers en aardbeien over het taartmengsel. Herhaal deze stappen en eindig met een laag aardbeien.

8

Laat de MonChou tiramisu minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Minuten

9

Decoreren

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Voeg de chocolade toe aan een spuitzak met een kleine opening en spuit slierten over de gehalveerde aardbeien heen. (Als je geen spuitzak hebt, gebruik dan bijv. een juslepel)

10

Decoreer de Tiramisu Monchoutaart met aardbeien met verse blaadjes basilicum.

Voedingswaarden Voor het recept Tiramisu Monchoutaart met aardbeien

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1897 kJ
453 kcal
1185 kJ
283 kcal
Vet 33.60 g 21.00 g
Koolhydraten 31.47 g 19.67 g
Eiwit 6.28 g 3.92 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no