Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Taai taai poppen

Ook zo gek op taai taai? Maak voor Sinterklaas deze leuke taai taai poppen in alle vormen en maten.

1 portie

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Taai taai poppen

Bakgerei:

50 g bloem
1 rol plasticfolie
1 papier (voor het maken van sjablonen)
1 bakpapier
1 kwastje
1 bakplaat

Voor de taai taai poppen:

250 g honing
100 g basterdsuiker (gele)
100 g boter of margarine
2 el water (30 ml)
500 g bloem (350 + 150 gram)
2 el koekkruiden
4 el gestampte muisjes
1 zakje Dr. Oetker Backin
melk om te bestrijken

Om te taai taai te decoreren:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
1 doosje Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur
Strooidecoratie (bv. Minifeest, Cupcake Suikerhartjes, Disco en/of Regenboosfantasie)

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de taai taai

Meng in een pan de honing, basterdsuiker, boter en het water. Roer het op een laag vuur tot een glad mengsel, waarin de suiker is opgelost. Schenk het in een mengkom. Laat het afkoelen tot het lauw is.

2

Meng 350 g bloem, koekkruiden en gestampte muisjes. Kneed het met een mixer met kneedhaken door het honingmengsel, zodat een egaal vloeibaar deeg ontstaat. Dek de kom af met plasticfolie en laat het taai taai deeg 24 uur in de koelkast staan.

3

Haal het taai taai deeg 1 uur voor het bakken uit de koelkast. Zeef 150 g bloem met Dr. Oetker Backin boven de kom. Meng dit met een mixer met kneedhaken door het deeg, tot een glad deeg ontstaat. Kneed het eventueel nog met de hand als het klontjes bevat. Als het taai taai deeg te plakkerig is, kneed er dan een beetje bloem door (maximaal 50 g). Rol het taai taai deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dik.

4

Teken op het papier figuren zoals Sinterklaas, Zwarte Piet en de zak (ongeveer 8-15 cm groot). Knip ze uit. Leg de papieren Sinterklaasfiguren op het taai taai deeg en snijd ze met een puntig mesje voorzichtig uit. Kneed de restjes taai taai deeg weer samen, rol het opnieuw uit en snijd er weer figuren uit. Leg met de taai taai figuren op de bakplaten met behulp van een spatel. Leg ze minimaal 1 cm van elkaar af.

5

Bestrijk de figuren met een dun laagje melk. Bak ze in het midden van de oven gaar en goudbruin. Laat de koeken op een rooster afkoelen.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 15 - 20 minuten

6

Smelt de glazuren volgens de aanwijzingen op de zakjes. Versier de taai taai poppen met schrijfstiften, glazuren en decoraties.

Voedingswaarden Voor het recept Taai taai poppen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 20616kJ
4924kcal
1524kJ
364kcal
Vet 95.99g 7.10g
Koolhydraten 934.54g 69.12g
Eiwit 73.06g 5.40g