Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Surprise inside verjaardagstaart

Voor wie niet kan kiezen tussen snoep of taart: surpise inside verjaardagstaart!

12 - 16 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Surprise inside verjaardagstaart

Bakgerei:

bakvorm van 18 cm doorsnede

Extra nodig:

Feestkaarsje(s)

voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m, op kamertemperatuur)
50 ml water

voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
100 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco

voor decoratie:

3 flesjes Dr. Oetker Minifeest of een zak van de bekende chocolade snoepjes
2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit

preparation

Bereiding

1

Invetten

Neem de bakvorm en vet deze goed in. Dit gaat het eenvoudigst met een bakspray.

2

Taartje bakken

Voor deze taart bak je twee keer een klein taartje. Halveer daarom de ingredienten en maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 24 - 30 minuten

3

Taartjes uithollen

Snijd desgewenst een klein laagje van de onderzijde bij beide cakes af, zodat ze beter op elkaar aansluiten straks. Hol de binnenkant van beide taartjes in het midden uit. Een doorsnede van ongeveer 9 cm.

4

Botercrème maken

Snijd beide taartjes door de helft. Bestrijk de onderste helft met een laagje Cake & Taartvulling Choco. Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de Choco taartvulling met botercrème. Stapel de taartlagen op, zodat je een taartje krijgt.

5

Vul de holte met de chocosnoepjes.

6

Rol het fondant uit tot een ronde lap van ongeveer 36 cm doorsnede. Leg deze voorzichtig over het taartje. Snijd het overtollig fondant weg met een mesje.

7

Versier nu het taartje met de snoepjes. Dit gaat het eenvoudigst als je de snoepjes iets nat maakt. Daarna druk je ze voorzichtig in de fondant.

8

Bewaar het taartje totdat je gaat serveren in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Surprise inside verjaardagstaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2625kJ
627kcal
2366kJ
565kcal
Vet 13.29g 11.97g
Koolhydraten 52.30g 47.11g
Eiwit 4.30g 3.88g