Flag

Surprise inside verjaardagstaart

12 - 16 taartpunten
Moeilijk
60
Voor wie niet kan kiezen tussen snoep of taart: surpise inside verjaardagstaart!
Logo Image
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Extra nodig
Feestkaarsje(s)

Ingrediënten

Bakgerei
bakvorm van 18 cm doorsnede
voor de taart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren (m, op kamertemperatuur)
50 mlwater
voor de botercrème
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter (zacht)
100 mlmelk
1 zakjeDr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco
voor decoratie
3 flesjesDr. Oetker Minifeest of een zak van de bekende chocolade snoepjes
2 verpakkingenDr. Oetker Rolfondant wit

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Rolfondant wit
1

Invetten

Neem de bakvorm en vet deze goed in. Dit gaat het eenvoudigst met een bakspray.

2

Taartje bakken

Voor deze taart bak je twee keer een klein taartje. Halveer daarom de ingredienten en maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Baktijd: 24 - 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

3

Taartjes uithollen

Snijd desgewenst een klein laagje van de onderzijde bij beide cakes af, zodat ze beter op elkaar aansluiten straks. Hol de binnenkant van beide taartjes in het midden uit. Een doorsnede van ongeveer 9 cm.

4

Botercrème maken

Snijd beide taartjes door de helft. Bestrijk de onderste helft met een laagje Cake & Taartvulling Choco. Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de Choco taartvulling met botercrème. Stapel de taartlagen op, zodat je een taartje krijgt.

5

Vul de holte met de chocosnoepjes.

6

Rol het fondant uit tot een ronde lap van ongeveer 36 cm doorsnede. Leg deze voorzichtig over het taartje. Snijd het overtollig fondant weg met een mesje.

7

Versier nu het taartje met de snoepjes. Dit gaat het eenvoudigst als je de snoepjes iets nat maakt. Daarna druk je ze voorzichtig in de fondant.

8

Bewaar het taartje totdat je gaat serveren in de koelkast.

Baktips

  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.