Sparkling Naked Cake

Kerst- of Oudejaarsdiner? ✨ Dit is jouw showstopper naked cake met heerlijk frisse citroenroom en de allerfeestelijkste decoratiestrooisels ✨

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 250 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sparkling Naked Cake

Voor het biscuit:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
5 eieren
50 ml water

Voor de vulling en decoratie:

250 g Mascarpone
400 ml slagroom
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
30 g basterdsuiker
1 el citroenrasp
4 el kersenjam
1 potje Dr. Oetker Glamour Mix of Christmas Party (limited)
3 takjes verse rozemarijn

Extra nodig:

Dr. Oetker Bakspray
springvorm Ø 18 cm en hoog
bakpapier
beslagkom
mixer met gardes
spuitzak
spatel of plat mes

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter of gebruik bakspray.

2

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

3

Biscuitbodem bakken

Doe het zakje mix Biscuittaart, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door.

4

Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad. Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.

Baktijd: 30 - 40 Minuten

5

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Snijd de taart in 2 lagen.

6

Citroencrème maken

Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf. Meng de mascarpone, de basterdsuiker en het citroensap in een kom. Spatel de opgeklopte slagroom erdoor.

7

Naked cake vullen en decoreren

Leg een cakehelft op een taartschaal en verdeel er 2 eetlepels kersenjam over. Laat ongeveer 1 cm ruimte vrij aan de rand. Smeer er daarna ongeveer 1/3 van de crème op.

8

 Leg de volgende helft van de cake erop en smeer er 2 el kersenjam op. Verdeel 1/3 van de room en breng deze aan op de laatste laag.

9

Smeer een klein beetje van de room dun uit over de cake, doe de rest van de citroenroom in een spuitzak, snij een gaatje van 1 cm in het uiteinde van de spuitzak en plaats enkele toeven. Zet minimaal 3 uur in de koelkast. 

10

Serveren

Leg de rozemarijn voorzichtig als dennenbomen in de taart. Versier de naked cake met Dr. Oetker Glamour Mix of The Taste of Christmas Christmas Party.

Voedingswaarden Voor het recept Sparkling Naked Cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1658 kJ
396 kcal
1227 kJ
293 kcal
Vet 27.21 g 20.16 g
Koolhydraten 29.41 g 21.78 g
Eiwit 6.92 g 5.12 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no