Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Soezendeeg

Basisrecept voor het maken van soezendeeg

1 portie

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Soezendeeg

Voor het soezendeeg:

100 ml water of melk (melk geeft iets meer kleur en iets meer smaak)
50 g boter
50 g Kristalbloem (Koopmans) (patent)
2 eieren
snufje zout

Extra nodig:

steelpan
spuitzak
bakpapier

preparation

Bereiding

1

Vulling

Soezen kunnen naar keuze worden gevuld met stijf geslagen slagroom, banketbakkersroom, kwark, vruchten, kaascrème, vlees-, vis- of kipperagoût.

2

Zo maak je het soezendeeg

Doe water/melk in een pannetje en voeg boter en zout toe. Verhit dit mengsel tot de boter geheel is gesmolten. Breng het aan de kook en voeg bloem toe. Verwarm het soezendeeg nog even goed.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 25 minuten

3

Neem de pan van het vuur. Voeg de eieren een voor een toe.

4

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Spuit of verdeel het beslag in de gewenste vorm. Bak de soezen in een voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 25 minuten

5

Belangrijk

De bloem en met name het zetmeel in de bloem moet goed gaar gemaakt worden voordat de eieren aan het soezendeeg worden toegevoegd.

6

Wanneer de eieren in een keer worden toegevoegd zal het moeilijk zijn een glad soezendeeg te krijgen. Meng de eieren door het soezendeeg met een houten spatel, niet met een mixer.

7

Vul een spuitzak met spuitmondje naar keuze met het soezendeeg en spuit op de met bakpapier beklede bakplaat soezen in diverse vormen. Plaats de bakplaat in de oven. Open de oven de eerste 20 minuten niet, anders zakken de soezen in.

8

Knip of snijd de soesjes direct na het bakken open, laten de soezen afkoelen. Daarna kun je ze versieren en vullen.

Voedingswaarden Voor het recept Soezendeeg

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2797kJ
668kcal
917kJ
219kcal
Vet 50.20g 16.46g
Koolhydraten 35.75g 11.72g
Eiwit 18.15g 5.95g