Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Soezendeeg

Basisrecept voor het maken van soezendeeg

1 portie

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Soezendeeg

Voor het soezendeeg:

100 ml water of melk (melk geeft iets meer kleur en iets meer smaak)
50 g boter
50 g Kristalbloem (Koopmans) (patent)
2 eieren
snufje zout

Extra nodig:

steelpan
spuitzak
bakpapier

preparation

Bereiding

1

Vulling

Soezen kunnen naar keuze worden gevuld met stijf geslagen slagroom, banketbakkersroom, kwark, vruchten, kaascrème, vlees-, vis- of kipperagoût.

2

Zo maak je het soezendeeg

Doe water/melk in een pannetje en voeg boter en zout toe. Verhit dit mengsel tot de boter geheel is gesmolten. Breng het aan de kook en voeg bloem toe. Verwarm het soezendeeg nog even goed.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 25 minuten

3

Neem de pan van het vuur. Voeg de eieren een voor een toe.

4

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Spuit of verdeel het beslag in de gewenste vorm. Bak de soezen in een voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 25 minuten

5

Belangrijk

De bloem en met name het zetmeel in de bloem moet goed gaar gemaakt worden voordat de eieren aan het soezendeeg worden toegevoegd.

6

Wanneer de eieren in een keer worden toegevoegd zal het moeilijk zijn een glad soezendeeg te krijgen. Meng de eieren door het soezendeeg met een houten spatel, niet met een mixer.

7

Vul een spuitzak met spuitmondje naar keuze met het soezendeeg en spuit op de met bakpapier beklede bakplaat soezen in diverse vormen. Plaats de bakplaat in de oven. Open de oven de eerste 20 minuten niet, anders zakken de soezen in.

8

Knip of snijd de soesjes direct na het bakken open, laten de soezen afkoelen. Daarna kun je ze versieren en vullen.

Voedingswaarden Voor het recept Soezendeeg

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2797 kJ
668 kcal
917 kJ
219 kcal
Vet 50.20 g 16.46 g
Koolhydraten 35.75 g 11.72 g
Eiwit 18.15 g 5.95 g