Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Sinterklaastaart

't heerlijk avondje is gekomen, dat wordt smullen! Maak deze heerlijke Sinterklaastaart met speculoos en kruidnootjes.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinterklaastaart

Extra nodig:

1 springvorm (20 cm)
1 rol bakpapier
1 spatel of plat mes

Voor de Sinterklaastaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water

Voor de speculoosvulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk (koude)
50 g Speculoos pasta

Voor decoratie:

500 g kruidnoten

preparation

Bereiding

1

Maak de biscuittaart volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Laat de biscuittaart bodem op een rooster helemaal afkoelen.

3

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer er daarna goed de speculoos door.

4

Snij de taart horizontaal doormidden (zie tip). Besmeer de onderste laag met een dikke laag speculooscrème. Bedek helemaal met kruidnootjes en leg er het bovenste deel weer bovenop. Besmeer nu de hele taart met een flinke, egale laag speculooscrème.

5

Bedek nu de hele Sinterklaastaart met kruidnootjes. Begin onder aan de zijkant en werk zo netjes mogelijk naar boven en naar het midden. Verschuif de kruidnootjes af en toe wat om mooi uit te komen.

Voedingswaarden Voor het recept Sinterklaastaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1943 kJ
464 kcal
1407 kJ
336 kcal
Vet 19.96 g 14.46 g
Koolhydraten 61.17 g 44.33 g
Eiwit 7.74 g 5.61 g