Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Sinterklaastaart

't heerlijk avondje is gekomen, dat wordt smullen! Maak deze heerlijke Sinterklaastaart met speculoos en kruidnootjes.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinterklaastaart

Extra nodig:

1 springvorm (20 cm)
1 rol bakpapier
1 spatel of plat mes

Voor de Sinterklaastaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water

Voor de speculoosvulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk (koude)
50 g Speculoos pasta

Voor decoratie:

500 g kruidnoten

preparation

Bereiding

1

Maak de biscuittaart volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Laat de biscuittaart bodem op een rooster helemaal afkoelen.

3

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer er daarna goed de speculoos door.

4

Snij de taart horizontaal doormidden (zie tip). Besmeer de onderste laag met een dikke laag speculooscrème. Bedek helemaal met kruidnootjes en leg er het bovenste deel weer bovenop. Besmeer nu de hele taart met een flinke, egale laag speculooscrème.

5

Bedek nu de hele Sinterklaastaart met kruidnootjes. Begin onder aan de zijkant en werk zo netjes mogelijk naar boven en naar het midden. Verschuif de kruidnootjes af en toe wat om mooi uit te komen.

Voedingswaarden Voor het recept Sinterklaastaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1943kJ
464kcal
1407kJ
336kcal
Vet 19.96g 14.46g
Koolhydraten 61.17g 44.33g
Eiwit 7.74g 5.61g