Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Salted Caramel truffels

Een knapperig chocolaagje met nougatine, romige vulling en salted caramel smaak. Dit recept is voor de truffels links onder op de foto.

20 stuks

Wat bakervaring gewenst 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Salted Caramel truffels

Salted Caramel truffels vulling:

125 g roomboter (op kamertemperatuur)
125 g poedersuiker
75 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 blikje gecondenseerde melk
snufje zout

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
1 zakje Dr. Oetker Nougatine

Extra nodig:

mixer met garden
bakpapier
20 - 30 cocktailprikkers
1 schaal
spuitzak
pan

preparation

Bereiding

1

Zelf een eenvoudige salted caramelsaus maken

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe. 

2

Maak een truffelvulling

Mix de roomboter, poedersuiker, slagroom en vanillesuiker in 5 tot 7 minuten tot een mooie stevige massa.

3

Voeg het de helft van de zelfgemaakte Salted Caramelsaus toe aan de slagroomvulling en mix het door tot het mooi egaal is.

4

Leg een vel bakpapier op een snijplank. Doe de salted caramel slagroom truffelvulling in een spuitzak en maak kleine ronde toefjes/bolletjes op het bakpapier (of maak met twee theelepels kleine bergjes). Steek in elk slagroomvulling bolletje een cocktailprikker. Zet de bolletjes minimaal 15 minuten in de vriezer.

Opstijftijd: 15 minuten

5

Smelt de de Choco Glazuur volgens de aanwijzingen op het zakje minimaal 10 minuten in een pan met heet water.

6

Leg een velletje bakpapier op het aanrecht. Doe de gesmolten Choco Glazuur in een schaal.

7

Doe de nougatine in een klein schaaltje. Haal de truffels uit de vriezer en pak ze bij de cocktailprikker en haal ze door de gesmolten Choco Glazuur. Laat de truffels even uitdruppen en dip de onderkant in de nougatine. Zet de Salted Caramel truffels op het bakpapier. Als ze hard zijn, draai je voorzichtig de stokjes uit de Salted Caramel truffels. Bewaar de truffels in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Salted Caramel truffels

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 733 kJ
175 kcal
1440 kJ
344 kcal
Vet 10.75 g 21.08 g
Koolhydraten 17.43 g 34.17 g
Eiwit 1.99 g 3.90 g