Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Roomtaart met vers fruit

Heerlijke roomtaart met een luchtige cakebodem. Met daarop stukken verschillende soorten fruit verstopt in lekkere room.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Roomtaart met vers fruit

Bakgerei:

springvorm 24 cm
spatel of plat mes

Voor de roomtaart:

1 pak Koopmans Fijne Cake mix
150 g boter of margarine
4 eieren
50 ml melk

Voor de vulling en decoratie:

aardbeiensaus
1 appel (groene)
1 perzik of nectarine
150 g aardbeien (kleine)
150 g blauwe bessen
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 el citroensap
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
400 ml volle melk

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de roomtaart

Bak de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar bak de cake in een springvorm in plaats van een cakevorm.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 30 - 35 Minuten

2

Neem de cake uit de vorm en leg deze op een rooster. Bestrijk de warme cake met Aardbeiensaus. Laat de cake afkoelen en bestrijk nogmaals met Aardbeiensaus.

3

Maak de springvorm schoon. Snijd de appel en nectarine met schil in kleine blokjes. Houd 6 aardbeien en 50 g blauwe bessen apart. Snijd de rest van de aardbeien in vieren en meng ze met de rest van de blauwe bessen, de appel- en nectarineblokjes. Schep het fruit om met 1 zakje Vanillesuiker en het citroensap.

4

Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk in plaats van water. Leg de taart terug in de springvorm. Verdeel het fruit over de cakebodem.

5

Schep de Banketbakkersroom erop en strijk de bovenkant glad. Zet de roomtaart 2 uur in de koelkast. Leg bovenop een figuur van de rest van de aardbeien en blauwe bessen.

Voedingswaarden Voor het recept Roomtaart met vers fruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 17216kJ
4112kcal
875kJ
209kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g