Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Room bavarois met perzik en amandelen

Romige (bavarois) semifreddo met stukjes perzik en amandelen, overgoten met stukjes fruit en chocoladeglazuur.

6 - 8 stuks

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Room bavarois met perzik en amandelen

Voor de bavarois:

10 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
500 ml volle melk
150 g fijne kristalsuiker
3 eidooiers
20 g maizena of custard
500 ml slagroom
1 beker perzikstukjes op siroop (uitlekgewicht 230 g)
1 bakje frambozen

Extra nodig:

Kleine kom
Koekenpan
2 Kleine kookpannen
2 Beslagkommen
Mixer met garden
Keukenpapier
Puddingvorm ca. 1,5 liter
1 flesje Dr. Oetker Bakspray

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de room bavarois

Leg 10 blaadjes gelatine (15 gram) 5 minuten in een kom met koud water, zodat ze zacht worden.

2

Rooster in een droge koekenpan het Amandelschaafsel al omschuddend goudbruin en laat het op een stukje keukenpapier afkoelen.

3

Breng de melk al roerend aan de kook. Breng in een tweede pan ruim water aan de kook. Klop in een ruime kom de eierdooiers los met de maïzena of custard, 2 zakjes Vanillesuiker en de kristalsuiker. Roer, langzaam schenkend, de warme melk erbij. Zet de kom op de pan met kokend water, temper de warmtebron, en verwarm de melk al roerend ca. 10 minuten met een houten lepel, tot een dunne bavarois ontstaat die aan de achterkant van de lepel blijft hangen.

4

Neem de kom van de pan. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze één voor één bij de warme vla, zodat ze smelten. Laat de bavarois onder het roeren afkoelen (zet de kom eventueel in een bak met water en ijsklontjes) tot deze nog net vloeibaar is (lobbig).

5

Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom, 150 g van de perzikstukjes en het Amandelschaafsel door de dik vloeibare bavarois en schenk de bavarois in een vorm.

6

Voor bavarios

Spoel de vorm om met koud water, schenk het bavaroismengsel erin en laat de bavarois in de koelkast in 3-4 uur stijf worden. Maak de bavarois met de vingertoppen los van de wand van de vorm en stort de bavarois op een serveerschaal.

Opstijftijd: 200 minuten

7

Semi-freddo

Vet de vorm in met Bakspray, schenk het bavarois mengsel erin en zet de vorm 2 uur in de vriezer. Houd de vorm met semifreddo even in een laagje heet water en stort het ijs op een schaal of snijplank.

Opstijftijd: 120 minuten

Serveren

Garneer de bavarois of semifreddo met de rest van de perzikstukjes en de frambozen. Verwarm de Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking tot een warme pure chocoladesaus. Snijd de bavarois of semifreddo in plakken. Verdeel ze met de rest van de perziken over dessertborden en schenk er wat warme chocoladesaus over. Serveer direct.

Voedingswaarden Voor het recept Room bavarois met perzik en amandelen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2349kJ
561kcal
996kJ
238kcal
Vet 39.84g 16.88g
Koolhydraten 40.79g 17.28g
Eiwit 9.54g 4.04g