Voor het recept Room bavarois met perzik en amandelen
10 blaadjes | Dr. Oetker Gelatine |
1 zakje | Dr. Oetker Amandelschaafsel |
2 zakjes | Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak |
1 zakje | Dr. Oetker Glazuur Choco |
500 ml | volle melk |
150 g | fijne kristalsuiker |
3 | eidooiers |
20 g | maizena of custard |
500 ml | slagroom |
1 beker | perzikstukjes op siroop (uitlekgewicht 230 g) |
1 bakje | frambozen |
Kleine kom | |
Koekenpan | |
2 Kleine kookpannen | |
2 Beslagkommen | |
Mixer met gardes | |
Keukenpapier | |
Puddingvorm ca. 1,5 liter |
1 flesje | Dr. Oetker Bakspray |
Leg 10 blaadjes gelatine (15 gram) 5 minuten in een kom met koud water, zodat ze zacht worden.
Rooster in een droge koekenpan het Amandelschaafsel al omschuddend goudbruin en laat het op een stukje keukenpapier afkoelen.
Breng de melk al roerend aan de kook. Breng in een tweede pan ruim water aan de kook. Klop in een ruime kom de eierdooiers los met de maïzena of custard, 2 zakjes Vanillesuiker en de kristalsuiker. Roer, langzaam schenkend, de warme melk erbij. Zet de kom op de pan met kokend water, temper de warmtebron, en verwarm de melk al roerend ca. 10 minuten met een houten lepel, tot een dunne bavarois ontstaat die aan de achterkant van de lepel blijft hangen.
Neem de kom van de pan. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze één voor één bij de warme vla, zodat ze smelten. Laat de bavarois onder het roeren afkoelen (zet de kom eventueel in een bak met water en ijsklontjes) tot deze nog net vloeibaar is (lobbig).
Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom, 150 g van de perzikstukjes en het Amandelschaafsel door de dik vloeibare bavarois en schenk de bavarois in een vorm.
Spoel de vorm om met koud water, schenk het bavaroismengsel erin en laat de bavarois in de koelkast in 3-4 uur stijf worden. Maak de bavarois met de vingertoppen los van de wand van de vorm en stort de bavarois op een serveerschaal.
Opstijftijd: 200 Minuten
Vet de vorm in met Bakspray, schenk het bavarois mengsel erin en zet de vorm 2 uur in de vriezer. Houd de vorm met semifreddo even in een laagje heet water en stort het ijs op een schaal of snijplank.
Opstijftijd: 120 Minuten
Garneer de bavarois of semifreddo met de rest van de perzikstukjes en de frambozen. Verwarm de Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking tot een warme pure chocoladesaus. Snijd de bavarois of semifreddo in plakken. Verdeel ze met de rest van de perziken over dessertborden en schenk er wat warme chocoladesaus over. Serveer direct.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
2349
kJ
561 kcal |
996
kJ
238 kcal |
Vet | 39.84 g | 16.88 g |
Koolhydraten | 40.79 g | 17.28 g |
Eiwit | 9.54 g | 4.04 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no