Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Red Velvet in a jar

Red Velvet cake in kleine glazen potjes. Je kunt zo de laagjes red velvet en witte crèmetopping heel mooi zien. Een hele leuke traktatie.

7 - 12 porties

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red Velvet in a jar

Extra nodig:

12 Cupcake vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met garden
spuitzak
8 - 12 kleine jampot glaasjes of yoghurt glaasjes

voor de Red Velvet Cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
2 eieren
100 ml slagroom

Voor de topping:

100 g roomkaas (of zuivelspread)
150 ml slagroom

Variatietip:

jam

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats de cupcakes vormpjes in het muffinbakblik.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 - 15 Minuten

2

Red Velvet Cakebeslag maken

Doe de mix voor Red Velvet Cake samen met de eieren en 100 ml slagroom in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laatste stand tot een gladde massa. Klop daarna het geheel 3 minuten op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

3

Cakejes bakken

Verdeel het Red Velvetbeslag over de 12 vormpjes. Spoel direct de beslagkom en de garden om met lauw water om rode aanslag te voorkomen. Bak de Red Velvet cakejes in ca. 10-15 minuten gaar en laat ze volledig afkoelen.

4

Roomtopping maken

Doe de toppingmix samen met de rest van de slagroom (150ml) en de roomkaas in een beslagkom. Roer het in ca. ½ minuut op de laagste stand door elkaar totdat de topping iets dikker wordt. Klop de topping in ca. 2 minuten, op de hoogste stand, tot een luchtige crème.

5

Muffins in laagjes snijden

Snijd de muffins in drieën en snijd er een klein kapje af om te verkruimelen. Verkruimel de kapjes en bewaar de kruimels voor decoratie. Als de muffinlaagjes nog warm aanvoelen, laat ze dan nog verder goed afkoelen.

6

Glaasjes vullen met laagjes

Vul een spuitzak met de topping. Knip 1,5 cm van de punt. Leg nu in de glaasjes een muffinlaagje van de volledig afgekoelde Red Velvet Cake en spuit er een laagje topping op van ongeveer 1 cm dik. Leg daar een cakelaagje op. Spuit hier weer een laag crème op. Dek af met laagje Red Velvet Cake, spuit hier nog een kleine toef op en decoreer met wat Red Velvet Cake kruimels. Wil je 12 glaasjes vullen, vervang dan een laagje topping door jam (zie variatietip). Let op: bewaar de glaasjes tot het moment van serveren in de koeling.

Variatietip (voor 12 porties)

Met het Red Velvet Cakebeslag kun je 12 muffins bakken. De crèmetopping is voldoende voor 7-8 potjes. Wil je 12 potjes met Red Velvet Cake maken, vervang dan één laagje topping door jam.

Voedingswaarden Voor het recept Red Velvet in a jar

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1110kJ
265kcal
1260kJ
301kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g