Voor het recept Red Velvet in a jar
12 | Cupcake vormpjes |
cupcake-/muffin bakvorm | |
mixer met garden | |
spuitzak | |
8 - 12 | kleine jampot glaasjes of yoghurt glaasjes |
1 pak | Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake |
2 | eieren |
100 ml | slagroom |
100 g | roomkaas (of zuivelspread) |
150 ml | slagroom |
jam |
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats de cupcakes vormpjes in het muffinbakblik.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Baktijd: 10 - 15 minuten
Doe de mix voor Red Velvet Cake samen met de eieren en 100 ml slagroom in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laatste stand tot een gladde massa. Klop daarna het geheel 3 minuten op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.
Verdeel het Red Velvetbeslag over de 12 vormpjes. Spoel direct de beslagkom en de garden om met lauw water om rode aanslag te voorkomen. Bak de Red Velvet cakejes in ca. 10-15 minuten gaar en laat ze volledig afkoelen.
Doe de toppingmix samen met de rest van de slagroom (150ml) en de roomkaas in een beslagkom. Roer het in ca. ½ minuut op de laagste stand door elkaar totdat de topping iets dikker wordt. Klop de topping in ca. 2 minuten, op de hoogste stand, tot een luchtige crème.
Snijd de muffins in drieën en snijd er een klein kapje af om te verkruimelen. Verkruimel de kapjes en bewaar de kruimels voor decoratie. Als de muffinlaagjes nog warm aanvoelen, laat ze dan nog verder goed afkoelen.
Vul een spuitzak met de topping. Knip 1,5 cm van de punt. Leg nu in de glaasjes een muffinlaagje van de volledig afgekoelde Red Velvet Cake en spuit er een laagje topping op van ongeveer 1 cm dik. Leg daar een cakelaagje op. Spuit hier weer een laag crème op. Dek af met laagje Red Velvet Cake, spuit hier nog een kleine toef op en decoreer met wat Red Velvet Cake kruimels. Wil je 12 glaasjes vullen, vervang dan een laagje topping door jam (zie variatietip). Let op: bewaar de glaasjes tot het moment van serveren in de koeling.
Met het Red Velvet Cakebeslag kun je 12 muffins bakken. De crèmetopping is voldoende voor 7-8 potjes. Wil je 12 potjes met Red Velvet Cake maken, vervang dan één laagje topping door jam.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1110
kJ
265 kcal |
1260
kJ
301 kcal |
Vet | 21.13 g | 24.01 g |
Koolhydraten | 13.89 g | 15.79 g |
Eiwit | 4.84 g | 5.51 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no