Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Red Velvet in a jar

Red Velvet cake in kleine glazen potjes. Je kunt zo de laagjes red velvet en witte crèmetopping heel mooi zien. Een hele leuke traktatie.

7 - 12 porties

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red Velvet in a jar

Extra nodig:

12 Cupcake vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met garden
spuitzak
8 - 12 kleine jampot glaasjes of yoghurt glaasjes

voor de Red Velvet Cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
2 eieren
100 ml slagroom

Voor de topping:

100 g roomkaas (of zuivelspread)
150 ml slagroom

Variatietip:

jam

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats de cupcakes vormpjes in het muffinbakblik.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 - 15 minuten

2

Red Velvet Cakebeslag maken

Doe de mix voor Red Velvet Cake samen met de eieren en 100 ml slagroom in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laatste stand tot een gladde massa. Klop daarna het geheel 3 minuten op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

3

Cakejes bakken

Verdeel het Red Velvetbeslag over de 12 vormpjes. Spoel direct de beslagkom en de garden om met lauw water om rode aanslag te voorkomen. Bak de Red Velvet cakejes in ca. 10-15 minuten gaar en laat ze volledig afkoelen.

4

Roomtopping maken

Doe de toppingmix samen met de rest van de slagroom (150ml) en de roomkaas in een beslagkom. Roer het in ca. ½ minuut op de laagste stand door elkaar totdat de topping iets dikker wordt. Klop de topping in ca. 2 minuten, op de hoogste stand, tot een luchtige crème.

5

Muffins in laagjes snijden

Snijd de muffins in drieën en snijd er een klein kapje af om te verkruimelen. Verkruimel de kapjes en bewaar de kruimels voor decoratie. Als de muffinlaagjes nog warm aanvoelen, laat ze dan nog verder goed afkoelen.

6

Glaasjes vullen met laagjes

Vul een spuitzak met de topping. Knip 1,5 cm van de punt. Leg nu in de glaasjes een muffinlaagje van de volledig afgekoelde Red Velvet Cake en spuit er een laagje topping op van ongeveer 1 cm dik. Leg daar een cakelaagje op. Spuit hier weer een laag crème op. Dek af met laagje Red Velvet Cake, spuit hier nog een kleine toef op en decoreer met wat Red Velvet Cake kruimels. Wil je 12 glaasjes vullen, vervang dan een laagje topping door jam (zie variatietip). Let op: bewaar de glaasjes tot het moment van serveren in de koeling.

Variatietip (voor 12 porties)

Met het Red Velvet Cakebeslag kun je 12 muffins bakken. De crèmetopping is voldoende voor 7-8 potjes. Wil je 12 potjes met Red Velvet Cake maken, vervang dan één laagje topping door jam.

Voedingswaarden Voor het recept Red Velvet in a jar

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1110 kJ
265 kcal
1260 kJ
301 kcal
Vet 21.13 g 24.01 g
Koolhydraten 13.89 g 15.79 g
Eiwit 4.84 g 5.51 g