Red Velvet Cake

De eenvoudigste manier om een prachtige Red Velvet Cake te maken. Met de handige mix weet je zeker dat jij ook deze dieprode, fluweelzachte taart maakt.

8 porties

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red Velvet Cake

Voor de Red Velvet Cake:

1 pak Dr. Oetker Red Velvet Cake
250 ml slagroom
2 el water
2 eieren
100 g MonChou (in een wikkel of zuivelspread)

Extra nodig:

beslagkom
mixer met gardes
bakplaat

preparation

Bereiding

1

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

2

Vouw de bakvorm en zet deze op de bakplaat.

3

Doe de Red Velvet Cake mix, de eieren, 2 eetlepels water en 100 ml slagroom in een kom. Roer het geheel eerst rustig door tot een gladde massa die niet meer stuift.

4

Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig Red Velvet Cake beslag.

5

Verdeel het beslag over de bakvorm. Was de beslagkom en de garden direct af met lauw water om rode aanslag te voorkomen.

6

Red Velvet Cake bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de Red Velvet Cake in 50-55 minuten gaar. Prik aan het einde van de baktijd met een prikker in de cake om te controleren of hij gaar is. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de Red Velvet Cake gaar. Zo niet, bak 'm dan nog een minuut of 5 langer.

Inclusief Midden

Baktijd: 50 - 55 Minuten

7

Laat de Red Velvet Cake minimaal een half uur afkoelen voordat je de cake decoreert.

8

Topping maken

Doe 100 g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad.

9

Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom (150 ml) toe en mix het geheel, met de mixer op de laagste stand, nogmaals in een halve minuut tot een dikke topping. Mix de topping daarna ongeveer twee minuten, op de hoogste stand, tot een luchtige topping.

10

Als de taart goed afgekoeld is kun je gaan versieren.

11

Snij met een mes de kartonnen bakvorm los van de Red Velvet Cake. Tip: bewaar de kruimels in een bakje. Schraap met een lepel de kartonnen taartrand schoon en vang de kruimels op. Deze gebruik je straks voor het versieren.

12

Snij de Red Velvet Cake doormidden en leg de bovenste helft op een rooster. Wanneer de taarthelften na het doorsnijden nog warm aanvoelen, laat ze dan beiden nog verder afkoelen. Pas wanneer ze volledig afgekoeld zijn bedek je de onderste helft met 1/3 van de topping.

13

Leg nu de bovenste helft er bovenop en bedek ook deze bovenkant met 1/3 van de topping.

14

Bestrijk tot slot de zijkanten met de overgebleven topping.

15

Wrijf de bewaarde kruimels fijn door een zeef. Voor een robuust effect kun je ook de kruimels grof houden. Versier de bovenkant van de Red Velvet Cake met de kruimels. Bewaar de taart in de koeling totdat je hem gaat uitserveren.

Voedingswaarden Voor het recept Red Velvet Cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1214 kJ
290 kcal
1252 kJ
299 kcal
Vet 23.84 g 24.57 g
Koolhydraten 13.84 g 14.27 g
Eiwit 5.27 g 5.43 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no