Flag

Red Velvet Cake

8 porties
Gemiddeld
20
De eenvoudigste manier om een prachtige Red Velvet Cake te maken. Met de handige mix weet je zeker dat jij ook deze dieprode, fluweelzachte taart maakt.
Laten we het hebben over de Red Velvet Cake van Dr. Oetker - een van de meest verleidelijke, fluweelzachte en feestelijke taart die je ooit zult proeven! Maar wat maakt deze Red Velvet Cake zo speciaal? Is het de zachte textuur, de rijke smaak of de levendige rode kleur? Het is eigenlijk een c...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Red Velvet Cake
1 pakDr. Oetker Red Velvet Cake
250 mlslagroom
2 elwater
2eieren
100 gMonChou (in een wikkel of zuivelspread)
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
bakplaat

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Red Velvet Cake

Voorbereiden

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

1

Vouw de bakvorm en zet deze op de bakplaat.


Red Velvet Cake beslag maken

Doe de Red Velvet Cake mix, de eieren, 2 eetlepels water en 100 ml slagroom in een kom. Roer het geheel eerst rustig door tot een gladde massa die niet meer stuift.

2

Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig Red Velvet Cake beslag.


Red Velvet Cake bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de Red Velvet in 50-55 minuten gaar. Prik aan het einde van de baktijd met een prikker in de cake om te controleren of hij gaar is. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is cake gaar. Zo niet, bak 'm dan nog een minuut of 5 langer.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 50 - 55 Minuten

3

Verdeel het Red Velvet beslag over de bakvorm. Was de beslagkom en de garden direct af met lauw water om rode aanslag te voorkomen.

4

Laat de Red Velvet Cake minimaal een half uur afkoelen voordat je de cake decoreert.


Roomkaas frosting maken

Doe 100 g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad.

5

Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom (150 ml) toe en mix het geheel, met de mixer op de laagste stand, nogmaals in een halve minuut tot een dikke topping. Mix de topping voor de Red Velvet cake daarna ongeveer twee minuten, op de hoogste stand, tot een luchtige topping.


Red Velvet Cake maken

Wanneer de Red Velvet Cake goed afgekoeld is kun je gaan versieren.

6

Snij met een mes de kartonnen bakvorm los van de Red Velvet Cake. Tip: bewaar de kruimels in een bakje. Schraap met een lepel de kartonnen taartrand schoon en vang de kruimels op. Deze gebruik je straks voor het versieren.


Snij de cake doormidden en leg de bovenste helft op een rooster. Wanneer de taarthelften na het doorsnijden nog warm aanvoelen, laat ze dan beiden nog verder afkoelen. Pas wanneer ze volledig afgekoeld zijn bedek je de onderste helft met 1/3 van de topping.

7

Leg nu de bovenste helft er bovenop en bedek ook deze bovenkant met 1/3 van de topping.

8

Bestrijk tot slot de zijkanten met de overgebleven topping.

9

Wrijf de bewaarde kruimels fijn door een zeef. Voor een robuust effect kun je ook de kruimels grof houden. Versier de bovenkant van de Red Velvet Cake met de kruimels. Bewaar de taart in de koeling totdat je hem gaat uitserveren.