Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Red Fruit Meringue Cupcakes

Lydia van Cupcakerecepten maakte dit recept voor ons: ,,Al onze favorieten in 1 cupcake! Heerlijke luchtige cake met vulling van rood fruit, zoals frambozen en berries, in combinatie met zachte room en crunchy meringues. Om je vingers bij af te likken zo lekker.''

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red Fruit Meringue Cupcakes

Voor de cupcakes:

170 g roomboter (ongezouten)
170 g poedersuiker
170 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
3 eieren op kamertemperatuur
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

Red fruit vulling:

500 g gemengd zomerfruit bijv. bramen, rode bessen, aardbeien, frambozen, zwarte bessen, blauwe bessen.
1 el citroensap (verse)
6 el poedersuiker

Mini Meringues:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

Topping:

rood fruit (hou een beetje achter van de vulling)
250 ml slagroom (ongeklopte room)

Extra nodig:

mixer met garden en een blender
1 verpakking Cupcake vormpjes
1 satéprikker
beslagkom (vetvrij)
spuitzak
bakplaat met bakpapier

preparation

Bereiding

1

Fruit vulling maken

Voor de vulling met rood fruit maak je een lekkere puree van het rood fruit. Wij kozen voor een mix van ons favoriete zomerfruit met bramen, rode bessen, aardbeien, frambozen, zwarte bessen en blauwe bessen. Doe het fruit in een keukenblender en mix dit een paar seconden samen met de suiker en citroensap tot een lekker glad mengsel. Zet apart. (Hou een paar mooie stukjes fruit achter voor de decoratie).

2

Cupcakes beslag

Verwarm de oven voor. Doe de boter in een kom en voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

3

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.

4

Cupcakes bakken

Vul de bakvormpjes eerst tot 1/3 met het beslag. Met een houten prikker maak je een holletje in het beslag voor de rood fruit vulling. Gebruik per cupcake ongeveer 2 theelepels vulling. Vervolgens vul je de cupcakes tot 2/3 met het beslag en bak de cupcakes in de voorverwarmde oven ongeveer 20-25 minuten. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

Baktijd: 23 minuten

5

Mini meringues maken

Zet de de heteluchtoven in temperatuur terug naar 110 graden (elektrische oven 120 graden, en de gasoven op stand 1.) Zorg voor een vetvrije beslagkom, bijvoorbeeld een keukenpapier met wat citroensap door de kom te halen.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

6

Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar tot een mooi glad beslag. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena toe en klop het nog ongeveer een halve minuut op hoge snelheid tot de meringue stijf is. Je kan dit simpel controleren door de beslagkom op z'n kop te houden ( eventueel boven je hoofd als je dat aandurft ;-) Als alles in de kom blijft zitten dan is de meringue goed gelukt!

7

Vul een spuitzak met de meringue, doe dit heel voorzichtig met een spatel zodat de meringue zijn dikte niet verliest, en spuit mooie toefjes van de meringue op een bakplaat met bakpapier. Laat ongeveer 2 cm ruimte tussen elk toefje.

8

Zet de meringues voorzichtig in de oven, en bak ze 60 minuten. De meringues zijn klaar als ze van boven een klein beetje zijn gebarsten en een crunchy laagje hebben. Zet hierna de oven uit en laat de meringues ongeveer 2 uur rusten met de ovendeur gesloten. Be careful: it's hot!

9

Decoreren

Als de meringues klaar zijn dan kan je de cupcakes gaan decoreren! Klop de slagroom lekker lobbig met een mixer en smeer vervolgens met een spatel of mes op elke cupcake een dot slagroom. Je kan de slagroom ook spuiten met een spuitzak en grote decoratietip, mix de slagroom dan iets langer. Op de slagroom plaats je vervolgens enkele stukjes rood fruit en de mini meringues. Kruimel wat meringues 'on top' en you're ready!

Dit recept is voor ons gemaakt door Cupcakerecepten.nl: http://www.cupcakerecepten.nl/2015/05/red-fruit-meringue-cupcakes

Voedingswaarden Voor het recept Red Fruit Meringue Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1629kJ
389kcal
1139kJ
272kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g