Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Pudding cakejes

Romige cakejes gevuld met een heerlijke puddingvulling.

8 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pudding cakejes

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray of boter
mixer met garden
cupcake-/muffin bakvorm

Voor de pudding cakejes:

120 g tarwebloem
80 g basterdsuiker
0,5 tl zout
2 tl Dr. Oetker Backin
20 g Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
80 g zonnebloemolie
2 eieren
2 el melk

Voor de pudding vulling:

250 ml water
1 ei

preparation

Bereiding

1

Zo maak je pudding cakejes

Verwarm de oven voor en plaats een rooster onder het midden van de oven. Vet het muffinbakblik in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspray.

2

Meng alle ingrediënten voor de cakejes met de mixer goed door elkaar. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.

3

Meng de rest van de Mix voor Banketbakkersroom met water en ei. Klop het geheel met de mixer in 1 minuut tot een gladde room. Schep op het cakejes beslag een lepel banketbakkersroom. Probeer de rand van het blik niet met de room te raken.

4

Plaats het bakblik in de oven en bak de cakejes in ca.15 minuten gaar. Laat de cakejes na het bakken ca. 5 minuten afkoelen voordat ze uit het bakblik worden genomen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 15 Minuten