Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Prinsessen lollies

Lekkere chocolade lollies speciaal voor alle grote en kleine prinsesjes van Nederland.

ongeveer 8 - 10 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Prinsessen lollies

:

Houten roerstaafjes, ijsstokjes of roosterstokjes
Mixer met garden
Amandelmolen of rasp
evt. siliconen bakmat

Voor de lollies:

100 g witte chocolade
100 g poedersuiker
100 g Mascarpone
100 g hazelnoten (fijngehakt)
100 g blanke rozijnen
2 zakjes Dr. Oetker Amandelschaafsel
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker (of ander roze strooidecoratie)

preparation

Bereiding

1

Zo maak je lollies

Breek de witte chocolade in een kommetje, voeg de poedersuiker toe en zet het kommetje op een pannetje met kokend water en laat de chocolade met suiker al roerend smelten (au bain-marie). Neem het kommetje van de pan en roer de chocolade tot het wat is afgekoeld.

2

Voeg de mascarpone toe en roer het tot een egaal mengsel. Laat het mengsel afkoelen. Maal of rasp de hazelnoten grof en meng ze met de rozijnen en het amandelschaafsel door het roommengsel. Laat het roommengsel in de koelkast 1 uur opstijven.

3

Vorm van het roommengsel stuitergrote balletjes. Steek in elk een roerstaafje en zet de lollies in een koelkastdoos (zonder deksel). Zet de lollies 1-2 uur in de vriezer.

4

Smelt de chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het glazuur in een kommetje. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft.

5

Strooi de roze strooidecoratie in een plat bakje. Hou steeds (bevroren) lollies boven het pannetje en lepel het glazuur erover. Laat het glazuur wat afdruipen en zet de 'lollies' op de roze strooidecoratie. Laat het glazuur opstijven (dat gaat snel, omdat het mengsel ijskoud is). Bewaar de lollies tot gebruik in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Prinsessen lollies

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 15131kJ
3614kcal
1285kJ
307kcal
Vet 25.23g 2.14g
Koolhydraten 798.01g 67.86g
Eiwit 27.27g 2.32g