Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Prinsessen lollies

Lekkere chocolade lollies speciaal voor alle grote en kleine prinsesjes van Nederland.

ongeveer 8 - 10 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Prinsessen lollies

:

Houten roerstaafjes, ijsstokjes of roosterstokjes
Mixer met garden
Amandelmolen of rasp
evt. siliconen bakmat

Voor de lollies:

100 g witte chocolade
100 g poedersuiker
100 g Mascarpone
100 g hazelnoten (fijngehakt)
100 g blanke rozijnen
2 zakjes Dr. Oetker Amandelschaafsel
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker (of ander roze strooidecoratie)

preparation

Bereiding

1

Zo maak je lollies

Breek de witte chocolade in een kommetje, voeg de poedersuiker toe en zet het kommetje op een pannetje met kokend water en laat de chocolade met suiker al roerend smelten (au bain-marie). Neem het kommetje van de pan en roer de chocolade tot het wat is afgekoeld.

2

Voeg de mascarpone toe en roer het tot een egaal mengsel. Laat het mengsel afkoelen. Maal of rasp de hazelnoten grof en meng ze met de rozijnen en het amandelschaafsel door het roommengsel. Laat het roommengsel in de koelkast 1 uur opstijven.

3

Vorm van het roommengsel stuitergrote balletjes. Steek in elk een roerstaafje en zet de lollies in een koelkastdoos (zonder deksel). Zet de lollies 1-2 uur in de vriezer.

4

Smelt de chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het glazuur in een kommetje. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft.

5

Strooi de roze strooidecoratie in een plat bakje. Hou steeds (bevroren) lollies boven het pannetje en lepel het glazuur erover. Laat het glazuur wat afdruipen en zet de 'lollies' op de roze strooidecoratie. Laat het glazuur opstijven (dat gaat snel, omdat het mengsel ijskoud is). Bewaar de lollies tot gebruik in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Prinsessen lollies

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 15131 kJ
3614 kcal
1285 kJ
307 kcal
Vet 25.23 g 2.14 g
Koolhydraten 798.01 g 67.86 g
Eiwit 27.27 g 2.32 g