Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Oostenrijkse vruchtenvlaai (Linzer torte)

Lekkere krokante Oostenrijkse vruchtenvlaai gevuld met frambozen- of kersenjam

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Oostenrijkse vruchtenvlaai (Linzer torte)

Voor het kersenvlaai deeg:

150 g bloem
0,5 tl Dr. Oetker Backin
mespuntje zout
200 g suiker
3 eidooiers
2 - 3 el (zoete) witte wijn
250 g margarine (koud)
300 g Dr. Oetker Garneeramandelen (fijngehakt)
3 el citroenrasp
1 tl kaneel

Voor de vulling:

0,5 potten kersenjam of frambozenjam

Voor het bestrijken:

1 eidooier losgeklopt

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de kersenvlaai

Zeef de bloem met het bakpoeder boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden, doe er het zout, de suiker, eierdooiers en wijn in en vermeng het tot een stevig geheel. Leg de in stukken gesneden boter, het paneermeel, de amandelen, de citroenrasp en kaneel hierop en dek het af met een beetje bloem, kneed vanuit het midden de ingrediënten snel tot een samenhangend vlaaideeg. Laat het deeg 30 minuten op een koele plaats rusten.

2

Verwarm de oven voor. Vervolgens tweederde van het deeg op een springvormbodem (doorsnede 26 cm) uitrollen en de rand op de springvormbodem zetten. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk het met jam.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 55 - 60 minuten

3

Maak van het overgebleven deeg rolletjes en leg deze traliegewijs op de jam. Bekleed de springvormrand met het deeg. Bestrijk het deeg met een losgekopte eidooier en bestrooi de taart met de geschaafde amandelen. Bak de Oostenrijkse kersenvlaai iets onder het midden van de oven.

Voedingswaarden Voor het recept Oostenrijkse vruchtenvlaai (Linzer torte)

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2031 kJ
485 kcal
2014 kJ
481 kcal
Vet 32.86 g 32.54 g
Koolhydraten 38.75 g 38.37 g
Eiwit 8.29 g 8.21 g