Oostenrijkse vruchtenvlaai (Linzer torte)

Lekkere krokante Oostenrijkse vruchtenvlaai gevuld met frambozen- of kersenjam

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Oostenrijkse vruchtenvlaai (Linzer torte)

Voor het kersenvlaai deeg:

150 g bloem
0,5 tl Dr. Oetker Backin
mespuntje zout
200 g suiker
3 eidooiers
2 - 3 el (zoete) witte wijn
250 g margarine (koud)
300 g Dr. Oetker Garneeramandelen (fijngehakt)
3 el citroenrasp
1 tl kaneel

Voor de vulling:

0,5 potten kersenjam of frambozenjam

Voor het bestrijken:

1 eidooier losgeklopt

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de kersenvlaai

Zeef de bloem met het bakpoeder boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden, doe er het zout, de suiker, eierdooiers en wijn in en vermeng het tot een stevig geheel. Leg de in stukken gesneden boter, het paneermeel, de amandelen, de citroenrasp en kaneel hierop en dek het af met een beetje bloem, kneed vanuit het midden de ingrediënten snel tot een samenhangend vlaaideeg. Laat het deeg 30 minuten op een koele plaats rusten.

2

Verwarm de oven voor. Vervolgens tweederde van het deeg op een springvormbodem (doorsnede 26 cm) uitrollen en de rand op de springvormbodem zetten. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk het met jam.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 55 - 60 minuten

3

Maak van het overgebleven deeg rolletjes en leg deze traliegewijs op de jam. Bekleed de springvormrand met het deeg. Bestrijk het deeg met een losgekopte eidooier en bestrooi de taart met de geschaafde amandelen. Bak de Oostenrijkse kersenvlaai iets onder het midden van de oven.

Voedingswaarden Voor het recept Oostenrijkse vruchtenvlaai (Linzer torte)

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2031 kJ
485 kcal
2014 kJ
481 kcal
Vet 32.86 g 32.54 g
Koolhydraten 38.75 g 38.37 g
Eiwit 8.29 g 8.21 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no