Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Oostenrijkse vruchtenvlaai (Linzer torte)

Lekkere krokante Oostenrijkse vruchtenvlaai gevuld met frambozen- of kersenjam

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Oostenrijkse vruchtenvlaai (Linzer torte)

Voor het kersenvlaai deeg:

150 g bloem
0,5 tl Dr. Oetker Backin
mespuntje zout
200 g suiker
3 eidooiers
2 - 3 el (zoete) witte wijn
250 g margarine (koud)
300 g Dr. Oetker Garneeramandelen (fijngehakt)
3 el citroenrasp
1 tl kaneel

Voor de vulling:

0,5 potten kersenjam of frambozenjam

Voor het bestrijken:

1 eidooier losgeklopt

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de kersenvlaai

Zeef de bloem met het bakpoeder boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden, doe er het zout, de suiker, eierdooiers en wijn in en vermeng het tot een stevig geheel. Leg de in stukken gesneden boter, het paneermeel, de amandelen, de citroenrasp en kaneel hierop en dek het af met een beetje bloem, kneed vanuit het midden de ingrediënten snel tot een samenhangend vlaaideeg. Laat het deeg 30 minuten op een koele plaats rusten.

2

Verwarm de oven voor. Vervolgens tweederde van het deeg op een springvormbodem (doorsnede 26 cm) uitrollen en de rand op de springvormbodem zetten. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk het met jam.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 55 - 60 minuten

3

Maak van het overgebleven deeg rolletjes en leg deze traliegewijs op de jam. Bekleed de springvormrand met het deeg. Bestrijk het deeg met een losgekopte eidooier en bestrooi de taart met de geschaafde amandelen. Bak de Oostenrijkse kersenvlaai iets onder het midden van de oven.

Voedingswaarden Voor het recept Oostenrijkse vruchtenvlaai (Linzer torte)

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2031kJ
485kcal
2014kJ
481kcal
Vet 32.86g 32.54g
Koolhydraten 38.75g 38.37g
Eiwit 8.29g 8.21g