Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Noten-karamel Pavlova met pure chocolade

Wow, dat is nog eens een verwennerij! Deze Pavlova maak je in een handomdraai met Dr. Oetker Mix voor Meringue.

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Noten-karamel Pavlova met pure chocolade

Extra nodig:

bakplaat met bakpapier

Voor de pavlova:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Meringue
60 ml water of 60 gram

Voor de noten-karamel:

1 zakje Dr. Oetker Walnoten
1 zakje Dr. Oetker Hazelnoten
150 g kristalsuiker
60 g roomboter gezouten (in blokjes)
200 ml slagroom
1 el water
50 g pure chocolade

preparation

Bereiding

1

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 100 °C

Baktijd: 60 minuten

2

De Pavlova maken

Doe de mix voor Meringue en het water in een smalle hoge beslagkom en meng het kort door elkaar.

3

Klop de Meringue met de mixer met garden op de hoogste stand in min. 4 minuten stijf. De Meringue is stijf genoeg als de beslagkom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de Meringue eruit loopt.

4

Maak een Pavlova van ongeveer 20 cm doorsnede. Maak met een lepel speelse pieken, zodat je mooie grillige Pavlova krijgt.

5

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Pavlova gaar in ongeveer 60 minuten.

6

Zet aan het einde van de baktijd de oven uit en laat de Pavlova minimaal 2 uur in de oven rusten. Laat de oven dicht.

Opstijftijd: 120 minuten

7

Noten-karamel maken

Verwarm het water en de suiker in een ruime pan met dikke bodem.

8

Verhit de pan op matig vuur zodat de suiker smelt en bruin wordt en roer af en toe door. Voeg, als de suiker een gouden amberkleur heeft, de boter beetje voor beetje toe en terwijl je roert met een garde.

9

Verwarm ondertussen in een andere pannetje de room. Schenk de warme room langzaam bij de warme suiker massa en laat dit ca. 7 minuten zachtjes koken.

10

Smelt de chocolade au bain marie (in een glazen of metalen bakje bovenop een pannetje met warm water.)

11

Schenk de warme noten-karamel over de Pavlova. Druppel met een lepel de gesmolten chocolade speels over de Pavlova.

Voedingswaarden Voor het recept Noten-karamel Pavlova met pure chocolade

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 13406 kJ
3202 kcal
1738 kJ
415 kcal
Vet 201.14 g 26.05 g
Koolhydraten 318.41 g 41.24 g
Eiwit 30.39 g 3.94 g