Noten-karamel Pavlova met pure chocolade

Wow, dat is nog eens een verwennerij! Deze Pavlova maak je in een handomdraai met Dr. Oetker Mix voor Meringue.

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Noten-karamel Pavlova met pure chocolade

Extra nodig:

bakplaat met bakpapier

Voor de pavlova:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Meringue
60 ml water of 60 gram

Voor de noten-karamel:

1 zakje Dr. Oetker Walnoten
1 zakje Dr. Oetker Hazelnoten
150 g kristalsuiker
60 g roomboter gezouten (in blokjes)
200 ml slagroom
1 el water
50 g pure chocolade

preparation

Bereiding

1

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 100 °C

Baktijd: 60 Minuten

2

De Pavlova maken

Doe de mix voor Meringue en het water in een smalle hoge beslagkom en meng het kort door elkaar.

3

Klop de Meringue met de mixer met garden op de hoogste stand in min. 4 minuten stijf. De Meringue is stijf genoeg als de beslagkom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de Meringue eruit loopt.

4

Maak een Pavlova van ongeveer 20 cm doorsnede. Maak met een lepel speelse pieken, zodat je mooie grillige Pavlova krijgt.

5

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Pavlova gaar in ongeveer 60 minuten.

6

Zet aan het einde van de baktijd de oven uit en laat de Pavlova minimaal 2 uur in de oven rusten. Laat de oven dicht.

Opstijftijd: 120 Minuten

7

Noten-karamel maken

Verwarm het water en de suiker in een ruime pan met dikke bodem.

8

Verhit de pan op matig vuur zodat de suiker smelt en bruin wordt en roer af en toe door. Voeg, als de suiker een gouden amberkleur heeft, de boter beetje voor beetje toe en terwijl je roert met een garde.

9

Verwarm ondertussen in een andere pannetje de room. Schenk de warme room langzaam bij de warme suiker massa en laat dit ca. 7 minuten zachtjes koken.

10

Smelt de chocolade au bain marie (in een glazen of metalen bakje bovenop een pannetje met warm water.)

11

Schenk de warme noten-karamel over de Pavlova. Druppel met een lepel de gesmolten chocolade speels over de Pavlova.

Voedingswaarden Voor het recept Noten-karamel Pavlova met pure chocolade

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 13406 kJ
3202 kcal
1738 kJ
415 kcal
Vet 201.14 g 26.05 g
Koolhydraten 318.41 g 41.24 g
Eiwit 30.39 g 3.94 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no