Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Nieuwjaarsraketten (worstenbroodjes)

Leuke worstenbroodjes voor Oud&Nieuw! Je maakt ze met bloem, gist, kaas en worstjes.

18 stuks

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Nieuwjaarsraketten (worstenbroodjes)

Voor de worstbroodjes:

500 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
1 tl suiker
1 tl zout
3 el olijfolie
250 ml water handwarm
300 g Goudse kaas (in 18 blokjes gesneden)
18 knakworstjes

Om te bestrijken:

2 el melk
1 ei (alleen de dooier)

preparation

Bereiding

1

Meng de bloem met het zakje Gist. Voeg suiker, zout, olijfolie en handwarm water toe.

2

Kneed het met een mixer met deeghaken of met de hand in vijf minuten tot een mooi soepel brooddeeg.

3

Denk de kom af met een schone theedoek en laat het 45 minuten rijzen op een warme plek.

4

Snijd uit de kaas 18 driehoekjes voor de top van de raket. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 20 Minuten

5

Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit tot een lap van 40x45 cm.

6

Snijd uit de lange kant 18 gelijke repen. Wikkel deze repen om de knakworstjes, zorg ervoor dat de punt van de knakworst drie centimeter uitsteekt. Leg ze op een (ingevette of met bakpapier beklede) bakplaat.

7

Meng de melk met de eidooier en bestrijk de raketten er mee.

8

Laat de broodjes nog 10 minuten rijzen.

9

Bak de broodjes met knakworst in 20 minuten gaar en goudbruin.

10

Laat ze even afkoelen. Zet ze daarna de kaaspuntjes op de raketten en klaar is het hartige broodje.

11

Je kunt de worstenbroodjes zowel warm als koud eten.

Voedingswaarden Voor het recept Nieuwjaarsraketten (worstenbroodjes)

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 1193kJ
285kcal
1206kJ
288kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g