Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Mini Red Velvet Cakejes met kokos

Leuke recepten.nl maakte speciaal voor de Kerst een leuke variatie op Red Velvet Cake. Mini Red Velvet Tulbandjes. Op en top Kerst.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mini Red Velvet Cakejes met kokos

Voor de Red Velvet Cakejes:

1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
200 ml kokosmelk
2 eieren
100 g MonChou
geraspte kokos
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

Extra nodig:

boter om in te vetten
12 tulbandvormen van ca. 7 cm doorsnede
1 spuitzak

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Doe de Red Velvet Mix in een beslagkom. Voeg 100 ml kokosmelk en de eieren toe en mix zachtjes door elkaar. Mix daarna nog 3 minuten op hoge snelheid tot een gladde massa.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 25 minuten

2

Vet de vormpjes in met een beetje boter. Vul ze daarna tot 2/3 met het Red Velvetbeslag. Dit kan met een lepel maar als je dit een geklieder vindt kun je het beslag ook in een spuitzak doen en in de vormpjes spuiten.

3

Plaats de vormpjes ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer of ze gaar zijn met een satéprikker. Laat de tulband Red Velvet cakejes daarna afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm.

4

Maak ondertussen de roomkaas topping: Mix de roomkaas glad met de mixer. Voeg 100 ml kokosmelk en de toppingmix toe en klop tot een romige massa.

5

Doe de kokos-topping in een spuitzak en spuit een mooie cirkel op de Red Velvet cakejes. Garneer met de zilveren parels en wat geraspte kokos.

Voedingswaarden Voor het recept Mini Red Velvet Cakejes met kokos

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 729 kJ
174 kcal
1176 kJ
281 kcal
Vet 13.22 g 21.32 g
Koolhydraten 9.99 g 16.12 g
Eiwit 3.61 g 5.83 g