Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Mini pizza's

Met dit recept kun je nu zelf mini pizza's maken van pizzadeeg, varieer met toppings voor net even een andere smaak.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mini pizza's

Voor het pizzadeeg:

625 g bloem
2 zakjes Dr. Oetker Gist
2 tl suiker
5 el zonnebloemolie
500 ml water (lauwwarm)
1 tl zout

Voor pizza topping:

400 g broccoliroosjes
500 g tomaten
12 el tomatenketchup
200 g salami (plakjes)
zout
vers gemalen peper
oregano
500 g mozzarella of Goudse kaas geraspt

Om te bestrooien:

basilicum

preparation

Bereiding

1

Het pizzadeeg maken

Verwarm de oven voor. Zeef de bloem boven een mengkom en voeg de gist toe. Meng de bloem en gist zorgvuldig door elkaar. Suiker, zout, olie en water toevoegen en alles met de mixer (deeghaken), eerst kort op de laagste stand, daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een glad pizzadeeg kneden. Dek het pizzadeeg af en laat het 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: over 20 Minuten

2

Kook ondertussen de broccoliroosjes in licht gezouten water gaar en laat deze uitlekken. Was de tomaten, droog ze af en snijd deze in schijfjes.

3

Bestrooi het pizzadeeg dun met bloem en haal het uit de mengkom en kneed het op een met bloem bestrooid werkvlak nogmaals goed door.

4

Verdeel het pizzadeeg in 12 stukken van gelijke grote, vorm van elk stuk een bol en rol deze uit tot cirkels met een diameter van ongeveer 12 cm.

5

Leg telkens 4 pizzadeeg cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het pizzadeeg met tomatenketchup, laat hierbij telkens 1 cm vrij aan de rand.

6

Beleg het pizzadeeg met salami, broccoli en tomaten, bestrooi ze met zout, peper en oregano en verdeel de kaas hierover.

7

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven (alleen bij een heteluchtoven kunnen de bakplaat tegelijkertijd in de oven).

8

Bestrooi de mini pizza's voor het serveren met basilicum.

Voedingswaarden Voor het recept Mini pizza's

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1842kJ
440kcal
779kJ
186kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g