Voor het recept Lime Cheesecake met Meringue
4 | ovenbestendige glazen potjes |
citroensap (eventueel) | |
mixer met garden |
1 pak | Dr. Oetker Verwen Cheesecake (met Frambozensaus) |
25 g | margarine |
2 pakken | MonChou (2x100 g) |
1 beker | crème fraiche (125 g) |
2 | eieren |
limoenrasp van 1 limoen | |
3 el | limoensap (halve limoen) |
2 | eiwitten (ca. 65 g) |
140 g | suiker |
1 el | maizena (bijv. Koopmans) |
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Smelt 25 gram margarine in een pannetje. Haal de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de boter.
Verdeel de bodemmix over de vier potjes en bedek daarmee de bodem van de potjes. Druk stevig aan met de bolle kant van een theelepel.
Maak de cheesecake door de MonChou en de creme fraiche in een kom tot een glad mengsel te kloppen (niet luchtig kloppen).
Voeg de eieren, de limoenrasp, het limoensap en de cheesecakemix toe en klop het mengsel met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).
Verdeel het lemon cheesecake-mengsel gelijkmatig over de de vier potjes.
Zet de potjes op het rooster in de oven en bak ze in ca. 30 minuten gaar. De lemon cheesecake is gaar als de randen stevig aanvoelen en gestold zijn. Het midden mag nog een beetje "wiebelig" zijn.
Laat de cheesecakes helemaal afkoelen en zet ze dan nog 2 uur in de koelkast om ze helemaal op te laten stijven.
Opstijftijd: 120 minuten
Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.
Schep het schuim in een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje.
Spuit een mooie toef op de cheesecakes en brand goudbruin af met de gasbrander of zet de potjes even onder de grill.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
3509
kJ
838 kcal |
1340
kJ
320 kcal |
Vet | 46.78 g | 17.85 g |
Koolhydraten | 86.63 g | 33.06 g |
Eiwit | 15.15 g | 5.78 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no