Voor het recept Lime Cheesecake met Meringue
4 | ovenbestendige glazen potjes |
citroensap (eventueel) | |
mixer met gardes |
150 g | suiker |
800 g | MonChou |
1 tl | Dr. Oetker Aroma Citroensmaak |
4 | eieren |
limoenrasp van 1 limoen | |
3 el | limoensap (halve limoen) |
50 g | frambozenjam (coulis) |
2 el | Koopmans Custard |
180 ml | slagroom |
2 | eiwitten (ca. 65 g) |
140 g | suiker |
1 el | maizena (bijv. Koopmans) |
130 g | tarwe biscuits |
80 g | margarine (gesmolten) |
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Verkruimel de koekjes. Meng er gesmolten boter door. Verdeel de kruimelkoekbodem over de vier potjes en bedek daarmee de bodem van de potjes. Druk stevig aan met de bolle kant van een theelepel.
Meng de roomkaas, suiker en citroenaroma tot een glad cheescake mengsel. Roer daarna de eieren er één voor één kort door.
Klop de slagroom met de limoenrasp, het limoensap en de custard lobbig. Meng het daarna door het cheesecake mengsel.
Schep de frambozencoulis door het lemon cheesecake-mengsel en verdeel dit gelijkmatig over de de vier potjes.
Zet de potjes op het rooster in de oven en bak ze in ca. 30 minuten gaar. De lemon cheesecake is gaar als de randen stevig aanvoelen en gestold zijn. Het midden mag nog een beetje "wiebelig" zijn.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Laat de cheesecakes helemaal afkoelen en zet ze dan nog 2 uur in de koelkast om ze helemaal op te laten stijven.
Opstijftijd: 120 Minuten
Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.
Schep het schuim in een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje.
Spuit een mooie toef op de cheesecakes en brand goudbruin af met de gasbrander of zet de potjes even onder de grill.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
6544
kJ
1563 kcal |
1373
kJ
328 kcal |
Vet | 108.72 g | 22.84 g |
Koolhydraten | 117.22 g | 24.63 g |
Eiwit | 29.23 g | 6.14 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no