Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Lime Cheesecake met Meringue

Zo maak je een bijzonder toetje: cheesecake met frisse lemon en heerlijke, zoete meringue.

4 porties

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lime Cheesecake met Meringue

Extra nodig:

4 ovenbestendige glazen potjes
citroensap (eventueel)
mixer met garden

Voor de cheesecake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Cheesecake (met Frambozensaus)
25 g margarine
2 pakken MonChou (2x100 g)
1 beker crème fraiche (125 g)
2 eieren
limoenrasp van 1 limoen
3 el limoensap (halve limoen)

Voor de meringue topping:

2 eiwitten (ca. 65 g)
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

2

Smelt 25 gram margarine in een pannetje. Haal de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de boter.

3

Verdeel de bodemmix over de vier potjes en bedek daarmee de bodem van de potjes. Druk stevig aan met de bolle kant van een theelepel.

4

Maak de cheesecake door de MonChou en de creme fraiche in een kom tot een glad mengsel te kloppen (niet luchtig kloppen).

5

Voeg de eieren, de limoenrasp, het limoensap en de cheesecakemix toe en klop het mengsel met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

6

Verdeel het lemon cheesecake-mengsel gelijkmatig over de de vier potjes.

7

Zet de potjes op het rooster in de oven en bak ze in ca. 30 minuten gaar. De lemon cheesecake is gaar als de randen stevig aanvoelen en gestold zijn. Het midden mag nog een beetje "wiebelig" zijn.

8

Laat de cheesecakes helemaal afkoelen en zet ze dan nog 2 uur in de koelkast om ze helemaal op te laten stijven.

Opstijftijd: 120 minuten

9

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

10

Schep het schuim in een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje.

11

Spuit een mooie toef op de cheesecakes en brand goudbruin af met de gasbrander of zet de potjes even onder de grill.

Voedingswaarden Voor het recept Lime Cheesecake met Meringue

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3509 kJ
838 kcal
1340 kJ
320 kcal
Vet 46.78 g 17.85 g
Koolhydraten 86.63 g 33.06 g
Eiwit 15.15 g 5.78 g