Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Lemon Meringue Wolken cake

Een creatief recept met Wolkencake Citroen en meringue van Laura’s Bakery.  

10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lemon Meringue Wolken cake

Bakgerei:

springvorm Ø 24 cm
bakpapier
beslagkom (vetvrij)
mixer met garden
uitsteekvormpje hart

Voor de Wolken Citroen:

1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen
3 eieren
200 ml slagroom

Voor de Meringue vulling:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)
roze kleurstof

preparation

Bereiding

1

Wolken Citroen cake maken

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, leg het vel over de bodem en zet de ring hier overheen. Vet de randen in met boter. Doe de mix in een kom en voeg de eieren en slagroom toe. Mix op lage stand kort tot een glad mengsel. Zet de mixer dan op de hoogste stand en mix het beslag in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag gelijkmatig in de springvorm en bak de cake in ongeveer minimaal 50 minuten op aangegeven temperatuur gaar. Laat de cake zonder de rand van de springvorm, afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Onder

Baktijd: 50 - 55 minuten

2

Meringue taartvulling maken

Zodra de cake goed is afgekoeld maak je de meringue. Zorg eerst voor een vetvrije kom. Dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop nu met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena en een betje roze kleurstof toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

3

Bereiding Lemon Meringue Wolken

Snijd de afgekoelde Wolkencake Citroen net boven het midden door met een taartzaag of groot broodmes. Steek met een hartvormige steker uit de bovenkant rondom hartjes uit. Verdeel de roze meringue over de onderste cake. Leg de bovenste plak cake voorzichtig op de meringue en druk zachtjes aan. De taart is klaar om geserveerd te worden!

Laura maakte ook stap voor stap foto's tijdens het bereiden van de lemon meringue cake: Lees haar blog: http://www.laurasbakery.nl/valentijn-lemon-meringue-wolken-cake/

Voedingswaarden Voor het recept Lemon Meringue Wolken cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1193 kJ
285 kcal
1310 kJ
313 kcal
Vet 8.53 g 9.37 g
Koolhydraten 47.77 g 52.50 g
Eiwit 3.90 g 4.29 g