Lemon Meringue Wolken cake

Een creatief recept met Wolkencake Citroen en meringue van Laura’s Bakery.  

10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lemon Meringue Wolken cake

Bakgerei:

springvorm Ø 24 cm
bakpapier
beslagkom (vetvrij)
mixer met gardes
uitsteekvormpje hart

Voor de Wolken Citroen:

1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen
3 eieren
200 ml slagroom

Voor de Meringue vulling:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)
roze kleurstof

preparation

Bereiding

1

Wolken Citroen cake maken

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, leg het vel over de bodem en zet de ring hier overheen. Vet de randen in met boter. Doe de mix in een kom en voeg de eieren en slagroom toe. Mix op lage stand kort tot een glad mengsel. Zet de mixer dan op de hoogste stand en mix het beslag in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag gelijkmatig in de springvorm en bak de cake in ongeveer minimaal 50 minuten op aangegeven temperatuur gaar. Laat de cake zonder de rand van de springvorm, afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Onder

Baktijd: 50 - 55 Minuten

2

Meringue taartvulling maken

Zodra de cake goed is afgekoeld maak je de meringue. Zorg eerst voor een vetvrije kom. Dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop nu met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena en een betje roze kleurstof toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

3

Bereiding Lemon Meringue Wolken

Snijd de afgekoelde Wolkencake Citroen net boven het midden door met een taartzaag of groot broodmes. Steek met een hartvormige steker uit de bovenkant rondom hartjes uit. Verdeel de roze meringue over de onderste cake. Leg de bovenste plak cake voorzichtig op de meringue en druk zachtjes aan. De taart is klaar om geserveerd te worden!

Laura maakte ook stap voor stap foto's tijdens het bereiden van de lemon meringue cake: Lees haar blog: http://www.laurasbakery.nl/valentijn-lemon-meringue-wolken-cake/

Voedingswaarden Voor het recept Lemon Meringue Wolken cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1193 kJ
285 kcal
1310 kJ
313 kcal
Vet 8.53 g 9.37 g
Koolhydraten 47.77 g 52.50 g
Eiwit 3.90 g 4.29 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no