Lemon Meringue taart met appel en kaneel

Hip en een vleugje nostalgie: lemon meringue taart met appelstukjes en kaneel.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 35 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lemon Meringue taart met appel en kaneel

Voor de Lemon Meringue taart:

1 pak Dr. Oetker Verwen Lemon Meringue taart
100 g boter
15 ml water ongeveer 1,5 eetlepel
citroensap van 2 citroen (of 80 ml kant-en-klaar citroensap)
100 ml water
3 eieren
2 appels
1 tl kaneel

Extra nodig:

mixer met gardes
beslagkom
kommetje/bakje
citruspers als je voor citroenen kiest
springvorm 24 cm
spuitzak

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Vet de springvorm goed in met boter of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

3

Mix de boter met een mixer zacht.

4

Voeg de bodemmix en 15 g (1,5 el) water toe en mix met een mixer met garden op de middelste stand tot er een deeg ontstaat.

5

Maak hiervan met de hand een samenhangend deeg en druk het uit over de bodem van de springvorm. Maak een opstaand randje van ca. 2 cm.

6

Appelvulling maken

Snijd de appels in gelijke partjes en verdeel deze over de bodem. Pers 2 citroenen uit en houd het sap (80 ml) apart. Of meet 80 ml kant-en-klaar citroensap af.

7

Scheid 3 eieren en doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje en de dooiers in een beslagkom.

8

Voeg aan de dooiers 100 ml water (in plaats van 200 ml) en de vullingmix toe. Mix het geheel met een mixer met garden in 1 minuut op de middelste stand.

9

Schenk het water bij de dooiers en voeg de vullingmix en de kaneel toe. Mix dit 1 minuut op de middelste stand. Giet het citroensap erbij, mix nogmaals op de middelste stand tot een gladde lemoncurd.

10

Verdeel de lemoncurd over de taartbodem en appelstukjes in de springvorm. Zet de springvorm onderin de oven en bak de lemon meringue met appel en kaneel 30 minuten. Laat de taart hierna minimaal 15 minuten op een rooster afkoelen. Zet daarna de temperatuur van de oven terug (elektrische oven 130⁰C en heteluchtoven 120⁰C).

11

Let op Er is helaas een foutje op de verpakking gekomen. Laat de taart in de springvorm zitten tot deze helemaal af en afgekoeld is.

12

Meringue bereiden

Bereid, terwijl de taart afkoelt, de meringue. Doe de achtergehouden eiwitten met ongeveer de helft van de meringuemix in een vetvrije beslagkom. Begin hier echt pas mee tijdens het afkoelen van de taart om inzakken van de meringue te voorkomen.

13

Klop het eiwitschuim stijf in 4 á 5 minuten met een mixer met schone garden op de hoogste stand. Voeg de overige meringuemix toe en mix nog 30 seconden op de middelste stand.

14

Schep het eiwitschuim in de spuitzak en spuit kleine gelijke toefjes op de taart.

15

Bak de Lemon meringue taart met appel en kaneel en onderin de oven in 30 á 40 minuten gaar (elektrische oven 130⁰C en heteluchtoven 120⁰C) tot de meringue iets is gebruind.

Elektrische oven: 130 °C

Heteluchtoven 120 °C

Inclusief Onder

Baktijd: 30 - 40 Minuten

16

Laat de Lemon Meringue taart in de springvorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster. Voor een mooi effect bestuif je de meringuetaart voor serveren met wat extra kaneel.

Voedingswaarden Voor het recept Lemon Meringue taart met appel en kaneel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 921 kJ
220 kcal
942 kJ
225 kcal
Vet 12.41 g 12.66 g
Koolhydraten 23.00 g 23.47 g
Eiwit 3.28 g 3.35 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no