Flag

Lemon Meringue Pie

10 taartpunten
Gemiddeld
40
Een van de bekenste, dan wel de bekendste, Lemon Meringue Pie uit Amerika. Deze Lemon Meringue Pie is een echte traktatie!
Als er één dessert is dat ons hart sneller doet kloppen, dan is het wel lemon meringue taart. De knapperige en kruimelige korst, de zijdezachte en pittige vulling van citroen en de luchtige, schuimige meringue maken deze taart tot een ware traktatie voor de smaakpapillen. De frisse, citroenachtig...
Logo Image
Baktips
Lemon Meringue Pie hoort een zure smaak te hebben. Je kunt dit aanpassen naar eigen 'zuursmaak'. Dit kan door het citroensap te vervangen door een combinatie van sap en water, dit moet samen 180 ml zijn (bijv. 100 ml water en 80 ml citroensap, 100 ml citroensap en 80 ml water of 90 ml van elk).
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
bakvorm (quiche- of taartvorm van 24 cm)
bakpapier
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
mixer met gardes
citroen (eventueel)
Voor de Lemon Meringue taart
200 gbloem
2 tlDr. Oetker Backin
30 gsuiker (fijne)
120 gboter (koud en in stukjes gesneden)
1ei
5 - 6citroenen
1 zakjeDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
Voor de meringue
2eiwitten
140 gsuiker
1 elmaizena (bijv. Koopmans)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom

Bereiding Lemon Meringue Pie

1

Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

2

Verwarm de oven voor om de bodem te bakken. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van ca. 2 mm dikte en ca. 30 cm in doorsnede. Bekleed hiermee de taartvorm.

Baktijd: 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

3

Snijd het deeg langs de rand van de vorm recht af. Leg een stuk bakpapier in de vorm en strooi hierop de steunvulling (bakknikkers of gedroogde peulvruchten). Bak de taartbodem 25 minuten, verwijder na 10 minuten het bakpapier met de steunvulling. Laat de taartbodem helemaal afkoelen.

4

Verwarm de oven voor om de bodem met vulling te bakken.

Baktijd: 10 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C


Lemon Curd maken
5

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

6

Verdeel de afgekoelde lemoncurd over de afgekoelde taartbodem

7

Verdeel de meringue erover en gebruik een vork om piekjes aan te brengen. Zet 5-10 minuten in de oven, zodat de meringue een beetje bruin kleurt. Dit kun je ook doen met een crème brulee brander.

8

Laat de Lemon meringue pie afkoelen en in de koelkast door en door koud worden.

9

Meng bloem, Backin en 30 g suiker in een kom, voeg de boter toe en snijd de boter met twee messen klein, zodat er kruimels ontstaan. Klop het ei los en voeg het toe. Kneed er snel een kruimelig samenhangend deeg van.Of gebruik een keukenmachine met messen hiervoor.

10

Pers de citroenen uit, zeef het sap en meet het af: het moet 180 ml zijn. Vul het sap met water aan tot 400 ml en bereid hiermee de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Baktips

  • Lemon Meringue Pie hoort een zure smaak te hebben. Je kunt dit aanpassen naar eigen 'zuursmaak'. Dit kan door het citroensap te vervangen door een combinatie van sap en water, dit moet samen 180 ml zijn (bijv. 100 ml water en 80 ml citroensap, 100 ml citroensap en 80 ml water of 90 ml van elk).