Lemon Meringue taart

Bak een heerlijke friszoete citroen-schuimtaart. De brosse bodem, de frisse lemoncurd en de overheerlijke meringuetoppig is een verrassende combinatie van smaken en texturen.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 35 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lemon Meringue taart

Voor de Lemon Meringue taart:

1 pak Dr. Oetker Verwen Lemon Meringue taart
100 g boter
15 ml water ongeveer 1,5 eetlepel
citroensap van 2 citroen (of 80 ml kant-en-klaar citroensap)
200 ml water
3 eieren

Extra nodig:

mixer met garden
beslagkom
kommetje/bakje
citruspers als je voor citroenen kiest
springvorm 24 cm

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Vet de springvorm goed in met boter of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

3

Mix de boter met een mixer zacht.

4

Voeg de bodemmix en 15 g (1,5 el) water toe en mix met een mixer met garden op de middelste stand tot er een deeg ontstaat.

5

Maak hiervan met de hand een samenhangend deeg en druk het uit over de bodem van de springvorm. Maak een opstaand randje van ca. 2 cm.

6

Lemoncurd vulling maken

Pers 2 citroenen uit en houd het sap (80 ml) apart. Of meet 80 ml kant-en-klaar citroensap af.

7

Scheid 3 eieren en doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje en de dooiers in een beslagkom.

8

Voeg aan de dooiers 200 ml water en de vullingmix toe. Mix het geheel met een mixer met garden in 1 minuut op de middelste stand.

9

Schenk het citroensap bij de vulling en mix dit op de middelste stand tot een gladde lemoncurd.

10

Verdeel de lemoncurd over de taartbodem in de springvorm. Zet de springvorm onderin de oven en bak de lemontaart 30 minuten. Zet daarna de temperatuur van de oven terug (elektrische oven 130⁰ C en heteluchtoven 120⁰ C).

Inclusief Onder

Baktijd: 30 Minuten

11

Let op Er is helaas een foutje op de verpakking gekomen. Laat de taart in de springvorm zitten tot deze helemaal af en afgekoeld is.

12

Meringue bereiden

Doe de achtergehouden eiwitten met ongeveer de helft van de meringuemix in een vetvrije beslagkom. Let op: begin hier pas mee tijdens het afkoelen van de taart om inzakken van de meringue te voorkomen.

13

Klop het eiwitschuim stijf in 4-5 minuten met een mixer met schone garden op de hoogste stand.

14

Voeg de rest van de meringuemix toe en mix nog 30 seconden door op de middelste stand. Verdeel het schuim over de taart. Maak eventueel pieken in het schuim door het met een vork het schuim omhoog te trekken.

15

Bak de Lemon Meringue taart onderin de oven in ca. 30-40 minuten gaar (elektrische oven 130⁰C en heteluchtoven 120⁰C) tot de meringue iets is gebruind.

Elektrische oven: 130 °C

Heteluchtoven 120 °C

Inclusief Onder

Baktijd: 30 Minuten

16

Laat de Lemon Meringue taart in de springvorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster, daarna kun je eventueel de springvorm rand verwijderen.

Voedingswaarden Voor het recept Lemon Meringue taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 846 kJ
202 kcal
1055 kJ
252 kcal
Vet 12.23 g 15.29 g
Koolhydraten 19.32 g 24.15 g
Eiwit 3.18 g 3.98 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no