Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kwarktaart Sinaasappel met bitterkoekjes

Frisse Sinaasappeltaart met bitterkoekjes en chocodecoratie.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kwarktaart Sinaasappel met bitterkoekjes

Voor de sinaaskwarktaart:

60 g boter of margarine
1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
400 ml sinaasappelsap kamertemperatuur
500 g magere kwark
250 ml slagroom

Voor een sinaasgelei:

3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
200 ml sinaasappelsap
8 druppels Dr. Oetker Amandel Aroma

Voor de decoratie(vlinders):

200 g bitterkoekjes
250 ml slagroom
1 el bruine suiker
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

Extra nodig:

springvorm (24 cm)
mixer met garden
beslagkom
spuitzak
kartelspuitmondje
bakpapier
eierdoos

preparation

Bereiding

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Taart bereiden (5 minuten)

Doe het sinaasappelsap (op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 minuten

1

Sinaasappel taartlaagje

Laat de gelatine ca. 15 min. zacht worden (wellen) in koud water. Verwarm het sinaasappelsap en voeg ca. 8 druppels amandel aroma toe. Los de gelatine op in het warme sap en laat vervolgens afkoelen. Als de massa gaat geleren giet je het over de taart. Laat vervolgens ca. 30 min. opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 30 minuten

Bitterkoekjes en slagroomtoefjes

Snijd de taart voorzichtig los van de rand en verwijder de springvorm. Plak de bitterkoekjes aan de zijkant van de taart. Klop de slagroom op met de suiker en doe deze in de spuitzak met kartelspuitmondje. Spuit toefjes slagroomroom op de taart.

Choco vlinder decoratie

Smelt de Dr. Oetker Choco Glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Die de gesmolten chocolade in een spuitzak en snijd een klein puntje van de spuitzak. Spuit op een stukje bakpapier een kleine vlinder van chocolade en laat hard worden in een leeg eierdoosje. Decoreer de taart met de choco vlinders.

Voedingswaarden Voor het recept Kwarktaart Sinaasappel met bitterkoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1930 kJ
461 kcal
883 kJ
211 kcal
Vet 31.23 g 14.26 g
Koolhydraten 34.87 g 15.92 g
Eiwit 9.36 g 4.27 g