Kwarktaart met aardbeienspiegel

Een heerlijke zelfgemaakt kwarktaart met een prachtige aardbeienspiegel van gelatineblaadjes. Zo maak je die!

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kwarktaart met aardbeienspiegel

Voor de kruimelbodem:

50 g boter of margarine
200 g koekjes of kaakjes naar keuze

Voor de kwarktaart:

7 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
5 el water
500 g kwark
250 ml slagroom
50 g suiker
jam naar keuze, ca. 2-3 el (optioneel)

Voor de aardbeienspiegel:

1 bakje aardbei (250 g)
7 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
350 ml limonadesiroop aardbeismaak
100 ml water

Extra nodig:

springvorm Ø 24 cm
velletje bakpapier
beslagkom
mixer met gardes
steelpan
lepel

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm, plaats de ring en sluit deze.

2

Vermaal 200g koekjes naar keuze. Smelt vervolgens 50g boter in een pannetje of magnetron en meng de koekkruimels hier doorheen.

3

Verdeel de koekkruimels over de springvormbodem en druk met de achterkant van een lepel stevig aan.

4

Maak een kwarkvulling

Laat 7 gelatineblaadjes ca. 5 minuten weken in een bakje of schaal met koud water. Neem vervolgens de blaadjes uit het water en knijp ze uit. Leg ze in een pannetje en vermeng met 5 eetlepels water. Verwarm het mengsel tot de gelatine volledig is opgelost in het water (niet koken!).

5

Laat het gelatinemengsel afkoelen. Klop ondertussen met de mixer de slagroom met de suiker stijf en plaats deze in de koeling. Doe de kwark in een mengkom (voeg eventueel 2-3 eetlepels jam naar keuze toe) en roer tot een glad geheel.

6

Meng enkele eetlepels van de kwark door de bereidde gelatine; zorg ervoor dat de kwark goed oplost.

7

Giet vervolgens de gelatine bij de kwark en meng goed door elkaar. 

8

Roer de opgeklopte slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel tot een egaal, luchtig geheel. Verdeel vervolgens het romige kwarkmengsel over de kruimelbodem.

Plaats de kwarktaart in de koeling om op te stijven.

9

Aardbeienspiegel maken

Laat opnieuw 7 gelatineblaadjes ca. 5  minuten weken in een bakje of schaal met koud water. Knijp ze vervolgens uit. Leg ze in een pannetje en vermeng met 5 eetlepels water. Verwarm het mengsel tot de gelatine volledig is opgelost in het water (niet koken!).

10

Snijd de verse aardbeien door midden en verdeel ze over het kwarktaartmengsel in de springvorm. Druk licht aan.

11

Meng de (aardbeien) limonade met het water. Roer nu ongeveer 5 eetlepels van het limonademengsel door de bereidde gelatine en giet vervolgens de rest van de limonade voorzichtig bij de gelatine en meng dit goed door.

12

Schep met een lepel een dun laagje gelatinemengsel over de kwarktaart. Schenk zodra zich een volledig laagje gevormd heeft, voorzichtig het resterende gelatine mengsel in de springvorm.

Plaats de kwarktaart met aardbeienspiegel minimaal 2,5 uur in de koelkast om volledig op te stijven.

Opstijftijd: 150 Minuten

Voedingswaarden Voor het recept Kwarktaart met aardbeienspiegel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1197 kJ
286 kcal
703 kJ
168 kcal
Vet 14.03 g 8.25 g
Koolhydraten 9.26 g 5.44 g
Eiwit 7.58 g 4.46 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no