Kwarktaart frambozenhartjes

Liever verliefd! Spreek het uit met deze lieve frambozenhartjes in een kwarktaart.

12 taartpunten

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kwarktaart frambozenhartjes

Voor de kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
500 g magere kwark
250 ml slagroom
60 g boter of margarine
400 ml water op kamertemperatuur

Voor de hartjes:

dessertsaus frambozensmaak

Extra nodig:

springvorm Ø 24 cm

preparation

Bereiding

1

Kruimelbodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

3

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

4

Taart bereiden (nieuwe bereidingswijze)

Doe de 400 ml water (op kamertemperatuur 10-20°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. 

5

Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. 

6

Versieren (5 minuten)

Versier de taart met stipjes van frambozen dessert saus. Doe dit door steeds twee stipjes tegen elkaar aan de druppelen op de taart. Zo ontstaat het bovenste deel van het hartje. 

7

Maak de hartjes af door een satéprikker tussen de twee stipjes door ‘naar beneden’ te halen. Maak tussendoor steeds de satéprikker schoon. 

8

Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast. 

Opstijftijd: 150 Minuten

Snijd na het opstijven van de taart met behulp van een mes de taart los van de rand. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.

Voedingswaarden Voor het recept Kwarktaart frambozenhartjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 867 kJ
207 kcal
636 kJ
152 kcal
Vet 15.88 g 11.68 g
Koolhydraten 10.09 g 7.42 g
Eiwit 5.96 g 4.38 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no