Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kleine Soesjes

Veel vrolijke kleine soesjes, een heerlijk luchtige soezentraktatie die je naar wens vult en decoreert.

28 - 32 stuks

Wat bakervaring gewenst 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kleine Soesjes

Voor de soesjes:

100 ml melk
100 ml water
snufje zout
100 g roomboter
120 g Kristalbloem (Koopmans)
3 - 4 eieren
0,5 tl Dr. Oetker Backin
500 ml slagroom

Extra nodig:

beslagkom
bakplaat
pan
bakpapier
mixer met garden
2 spuitzakken gladde ronde spuitmond

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

2

Soesjes bakken

Doe de melk en het water in een steelpan en voeg het zout en de boter toe.

3

Verwarm de melk al roerende, zodat de boter smelt en breng het even aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg in één keer alle bloem toe en roer dit met een garde tot een gladde massa.

4

Zet de pan op een laag vuur en blijf roeren totdat het soesjes deeg als een bal van de pan los laat. Neem de pan van het vuur en laat het soesjes deeg afkoelen tot handwarm.

5

Klop 3 eieren los. Voeg al roerende geleidelijk de losgeklopte eieren toe aan het deeg. (Het deeg moet bij stukken tegelijk van de lepel vallen en glad en glanzend zijn.) Voeg zo nodig een vierde losgeklopt ei toe. Roer tot slot het bakpoeder erdoor.

6

Maak met een spuitzak met een klein rond spuitmondje 30 kleine bolletjes van ca. 3 cm doorsnede op de bakplaat. Schuif de bakplaat iets onder het midden van de voorverwarmde oven en bak de soesjes in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin. Open de oven niet tijdens het bakken, dan zakken de soesjes in. Laat de soesjes hierna buiten de oven afkoelen op een rooster.

Baktijd: 20 - 25 minuten

7

Klop ondertussen de slagroom (bijv. met suiker, zie ook bij: tips) in een vetvrije kom met een mixer met garden stijf.

8

Soesjes vullen

Knip een punt uit de tweede spuitzak op ongeveer 3 cm van de punt en schep de helft van de slagroom in de zak.

9

Prik met een mesje of schaar een gaatje onderin de soesjes en spuit de vulling erin. Vul de spuitzak opnieuw met de rest van de slagroom en vul hiermee de overige soesjes.

Voedingswaarden Voor het recept Kleine Soesjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 435kJ
104kcal
1172kJ
280kcal
Vet 9.36g 25.29g
Koolhydraten 3.50g 9.45g
Eiwit 1.63g 4.41g