Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kleine Soesjes

Veel vrolijke kleine soesjes, een heerlijk luchtige soezentraktatie die je naar wens vult en decoreert.

12 stuks

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kleine Soesjes

Voor de soesjes:

1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen
3 eieren
75 ml zonnebloemolie
120 ml water
500 ml slagroom

Extra nodig:

bakplaat
bakpapier
mixer met garden
beslagkom

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of op 190 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 190 °C

2

Doe de soezenmix, de eieren, de zonnebloemolie en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

3

Klop het mengsel daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een glad beslag.

4

Scheur de spuitzakken van elkaar af en knip een punt van één van de spuitzakken op ongeveer 5 cm van de punt. Vouw de rand van de spuitzak in en zet deze in een (bijv.) hoog glas. Vul de spuitzak met de helft van het soezenbeslag.

5

Houd de spuitzak circa 1 cm boven de bakplaat en spuit ca 16 hoopjes met een doorsnede van 2,5 cm op de bakplaat. Houd de spuitzak tijdens het spuiten op dezelfde plek.

6

Vul de spuitzak met het resterende beslag en herhaal de vorige stap.

7

Bak de soesjes vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de soesjes goed afkoelen op een rooster.

Inclusief Midden

Baktijd: 18 - 22 minuten

8

Klop ondertussen de slagroom (bijv. met suiker, zie ook bij: tips) in een vetvrije kom met een mixer met garden stijf.

9

Soesjes vullen

Knip een punt uit de tweede spuitzak op ongeveer 3 cm van de punt en schep de helft van de slagroom in de zak.

10

Prik met een schaar een gaatje onderin de soesjes en spuit de vulling erin. Vul de spuitzak opnieuw met de rest van de slagroom en vul hiermee de overige soesjes.

Voedingswaarden Voor het recept Kleine Soesjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 946kJ
226kcal
1168kJ
279kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g