Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerstkroon

Maak van een tulband iets bijzonder voor tijdens de Kerst. Een heerlijke Kerstkroon, gevuld met de lekkerste ingrediënten.

1 cake

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstkroon

Bakgerei:

tulbandvorm (2 liter)
kwastje
zeef

Voor de tulband:

1 zakje Dr. Oetker Walnoten
1 zakje Dr. Oetker Garneeramandelen
bigarreaux
1 pak Koopmans Fijne Cake mix
150 g boter (zachte)
4 eieren
2 tl kaneel
sukade
4 el abrikozenjam
1 tl citroensap

preparation

Bereiding

1

Houd 4 halve walnoten en 11 mooie garneeramandelen apart voor de garnering. Hak de andere noten grof. Halveer de bigarreaux.

2

Vet de tulbandvorm in met Dr. Oetker Bakspray, bekleed het middenstuk met een stukje bakpapier en vet deze ook in. Bereid het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking van de mix, met boter, eieren en kaneelpoeder. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 60 Minuten

3

Spatel de gehakte noten, gesneden bigarreaux en sukade door het beslag. Vul de tulbandvorm gelijkmatig met het beslag. Bak de Kerstkroon goudbruin en gaar.

4

Laat de tulband 10 minuten in de vorm afkoelen. Breng de jam met het citroensap aan de kook en zeef het. Schud het gebak los en keer de Kerstkroon op een taartrooster.

5

Bestrijk de Kerstkroon rondom met de abrikozengelei, zodat het gebak glanst. Schep de achtergehouden walnoten en garneeramandelen door de abrikozengelei en garneer de bovenkant van de tulband hiermee. Laat de tulband verder afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstkroon

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 16111kJ
3848kcal
1683kJ
402kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g