Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerstkoekjes

Deze lekkere kerstkoekjes maak je natuurlijk zelf. Een mooi en vooral lekker, knapperig kerstkoekje met een laagje glazuur.

over 60 koekjes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstkoekjes

Bakgerei:

rasp
uitsteekvormpje ster
plasticfolie

Voor de kerstkoekjes:

300 g hazelnoten
0,5 - 1 pakken Dr. Oetker Amandelspijs
3 eiwitten
300 g poedersuiker
100 g kristalsuiker
2 el kaneel
1 eiwit
1 tl citroensap
100 tl poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de kerstkoekjes

Maal de hazelnoten in een amandelmolen of op de fijne rasp van een keukenmachine. Mix, met de mixer met deeghaken, het amandelspijs met 1 eiwit los, voeg poedersuiker, kristalsuiker en kaneelpoeder toe en meng het dan met de andere 2 eiwitten tot een glad kerstkoekjes deeg.

2

Meng 200 g van de gemalen hazelnoten erdoor. Verdeel het deeg in twee stukken en vorm ze tot een bol. Verpak het kerstkoekjes deeg in plasticfolie en laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.

3

Meng de rest van de hazelnoten met bloem en strooi het op het werkvlak. Rol de deegbollen door de notenbloem en druk ze plat. Rol beide uit tot een 5 mm dikke lap en steek hieruit met stervormige uitstekertjes van ca. 5 cm zo veel mogelijk sterren (kneed rest deeg weer samen en rol het opnieuw uit).

4

Leg de sterren met 1 cm tussenruimten op bakpapier. Klop het eiwit los met een vork, voeg poedersuiker en citroensap toe en roer het tot een glad glazuur. Leg op de kerstkoekjes een theelepeltje glazuur en strijk het uit. Schuif een bakplaat onderin de voorverwarmde oven en bak de kerstkoekjes tot het glazuur licht koffiekleurig wordt. Neem de kerstkoekjes van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 10 - 12 Minuten

Voedingswaarden Voor het recept Kerstkoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 469kJ
112kcal
1796kJ
429kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g