Flag

Griesmeel met pruimencompote

4 - 6 porties
Gemakkelijk
40
Ouderwets lekker. Een griesmeelpudding met zelfgemaakte pruimen compote.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Steelpannetje
Puddingvorm ca. 1,5 liter

Ingrediënten

Voor dessert
100 gDr. Oetker Tarwegriesmeel
1 litermelk
1 tlDr. Oetker Citroenrasp
75 gsuiker
10 gmargarine
500 mlwater
250 ggewelde pruimen (zonder pit)
20 gmaizena (Koopmans)
60 gsuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Citroenrasp
1

Bereidingswijze griesmeelpudding

Breng de melk met de citroenschil langzaam aan de kook. Meng de Tarwegriesmeel met 75 g suiker. Strooi het mengsel al roerende in de kokende melk.

2

Laat het geheel circa 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken. Voeg de boter en de citroenrasp toe.

3

Spoel een puddingvorm om met koud water en giet de pudding in de vorm. Laat de pudding circa 3 uur afkoelen.

4

Bereidingswijze pruimen compote

Breng het water aan de kook. Voeg de pruimen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken.

5

Meng maïzena en 60 g suiker met wat koud water en roer het door het pruimenmengsel. Laat de pruimen compote afkoelen.

6

Keer de vorm om en doe de pudding op een plat bord. Serveer de griesmeelpudding met de pruimencompote.