Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Gistdeeg

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gistdeeg

:

Mixer met garden
Plasticfolie

Voor gistdeeg:

500 g Kristalbloem (Koopmans)
1 zakje Dr. Oetker Gist
snufje zout
100 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
4 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
2 eidooiers
70 g margarine (gesmolten)
0,5 liters melk

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze gistdeeg

Zeef de bloem boven een mengkom. Strooi de gist erover en vermeng het met de bloem.

2

Maak in het midden een kuiltje en doe zout, suiker, vanillesuiker, aroma, eierdooiers, boter en melk erin. Kneed met de mixer (deeghaken) op de hoogste stand een soepel gistdeeg.

3

Dek het gistdeeg af met een vochtige theedoek, bord of plasticfolie. Laat het gistdeeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

4

Verwarm de oven voor. Kneed het gistdeeg nogmaals goed door. Geef het gistdeeg de gewenste vorm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 40 - 45 Minuten

Voedingswaarden Voor het recept Gistdeeg

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 13343kJ
3187kcal
1072kJ
256kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g