Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Driedubbel Verwen Cheesecake

De naam zegt het al: drie dubbel verwen. Een cheesecake met ontzettend veel calorieën, maar ook ontzettend lekker. Durf jij het aan?

12 - 16 taartpunten

Voor ervaren bakkers 100 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Driedubbel Verwen Cheesecake

Voor de koekjesbodem:

250 g tarwe biscuits
150 g margarine

Voor de brownie laag:

200 g pure chocolade
150 g boter (zacht)
150 g poedersuiker
2 eieren
75 g bloem

Voor de cheesecake laag:

400 g roomkaas
150 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 eieren

Voor de frambozen mousse:

250 g frambozen (diepvries of vers)
150 g poedersuiker
1 - 2 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
500 ml slagroom

Voor decoratie:

1 bakje bosbessen of frambozen

Extra nodig:

springvorm 24 cm
bakpapier

preparation

Bereiding

1

Doe een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in.

2

Verkruimel de koekjes. Smelt de boter in een pannetje en roer de koekjes erdoor.

3

Verdeel de koekkruimels met boter of de springvorm bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

4

Smelt de chocolade au bain marie.

5

Meng de boter met de poedersuiker in een kom. Voeg het ei toe en mix het goed door.

6

Voeg beetje bij beetje de bloem toe, terwijl je mixt.

7

Als het mengsel egaal is voeg je langzaam de gesmolten chocolade toe. Blijf ondertussen mixen. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het luchtig.

8

Verdeel het chocolademengsel over de koekjesbodem en strijk het glad.

9

Klop de roomkaas, poedersuiker, vanillesuiker tot een dik glad beslag. Voeg de eieren en voor een toe en klop na elk ei het beslag even goed door. Voor je het volgende ei toevoegd moet het beslag glad en romig zijn.

10

Klop het beslag na het toevoegen van het laatste ei, nog 1 minuut op de hoogste stand. Is de cheesecake vulling luchtig, verdeel het dan over het brownie beslag.

11

Bak de cheesecake ongeveer 30-40 minuten. Als de taart stevig aanvoelt en de randen goudbruin zijn is de taart klaar. Laat 'm afkoelen en zet 'm daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 minuten

12

Zo maak je de frambozen mousse

Breng de frambozen met poedersuiker en citroenaroma aan de kook. Roer het goed door. Laat het daarna afkoelen, tot handwarm. (Je zou er met je vinger in kunnen dippen, maar het is nog wel warm).

13

Week ondertussen de gelatine blaadjes ongeveer 5 minuten in koud water.

14

Knijp de blaadjes uit.

15

Neem een paar lepels van de nog warme frambozen mousse en los de gelatine blaadjes daar in op. Voeg dit toe aan de frambozen mousse.

16

Laat de frambozenmousse helemaal afkoelen.

17

Klop de slagroom stijf en spatel het door het frambozenmengsel.

18

Spatel de frambozenmousse over de cheesecake en laat 'm verder opstijven in de koelkast.

19

Versier de cheesecake eventueel met verse frambozen en bosbessen.

Voedingswaarden Voor het recept Driedubbel Verwen Cheesecake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3006 kJ
718 kcal
1503 kJ
359 kcal
Vet 48.52 g 24.26 g
Koolhydraten 59.52 g 29.76 g
Eiwit 9.05 g 4.53 g