Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Driedubbel Verwen Cheesecake

De naam zegt het al: drie dubbel verwen. Een cheesecake met ontzettend veel calorieën, maar ook ontzettend lekker. Durf jij het aan?

12 - 16 taartpunten

Voor ervaren bakkers 100 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Driedubbel Verwen Cheesecake

Voor de koekjesbodem:

250 g tarwe biscuits
150 g margarine

Voor de brownie laag:

200 g pure chocolade
150 g boter (zacht)
150 g poedersuiker
2 eieren
75 g bloem

Voor de cheesecake laag:

400 g roomkaas
150 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 eieren

Voor de frambozen mousse:

250 g frambozen (diepvries of vers)
150 g poedersuiker
1 - 2 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
500 ml slagroom

Voor decoratie:

1 bakje bosbessen of frambozen

Extra nodig:

springvorm 24 cm
bakpapier

preparation

Bereiding

1

Doe een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in.

2

Verkruimel de koekjes. Smelt de boter in een pannetje en roer de koekjes erdoor.

3

Verdeel de koekkruimels met boter of de springvorm bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

4

Smelt de chocolade au bain marie.

5

Meng de boter met de poedersuiker in een kom. Voeg het ei toe en mix het goed door.

6

Voeg beetje bij beetje de bloem toe, terwijl je mixt.

7

Als het mengsel egaal is voeg je langzaam de gesmolten chocolade toe. Blijf ondertussen mixen. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het luchtig.

8

Verdeel het chocolademengsel over de koekjesbodem en strijk het glad.

9

Klop de roomkaas, poedersuiker, vanillesuiker tot een dik glad beslag. Voeg de eieren en voor een toe en klop na elk ei het beslag even goed door. Voor je het volgende ei toevoegd moet het beslag glad en romig zijn.

10

Klop het beslag na het toevoegen van het laatste ei, nog 1 minuut op de hoogste stand. Is de cheesecake vulling luchtig, verdeel het dan over het brownie beslag.

11

Bak de cheesecake ongeveer 30-40 minuten. Als de taart stevig aanvoelt en de randen goudbruin zijn is de taart klaar. Laat 'm afkoelen en zet 'm daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 Minuten

12

Zo maak je de frambozen mousse

Breng de frambozen met poedersuiker en citroenaroma aan de kook. Roer het goed door. Laat het daarna afkoelen, tot handwarm. (Je zou er met je vinger in kunnen dippen, maar het is nog wel warm).

13

Week ondertussen de gelatine blaadjes ongeveer 5 minuten in koud water.

14

Knijp de blaadjes uit.

15

Neem een paar lepels van de nog warme frambozen mousse en los de gelatine blaadjes daar in op. Voeg dit toe aan de frambozen mousse.

16

Laat de frambozenmousse helemaal afkoelen.

17

Klop de slagroom stijf en spatel het door het frambozenmengsel.

18

Spatel de frambozenmousse over de cheesecake en laat 'm verder opstijven in de koelkast.

19

Versier de cheesecake eventueel met verse frambozen en bosbessen.

Voedingswaarden Voor het recept Driedubbel Verwen Cheesecake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3006kJ
718kcal
1503kJ
359kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g