Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Double Chocolade Pecan Caramel taart

Extra lekker verwen chocoladetaartje met karamel en pecannoten.

1 taart

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Double Chocolade Pecan Caramel taart

Voor het double chocolate taart:

1 pak Dr. Oetker Verwen Double Chocolate taart
75 g margarine
2 eieren
2 el water
200 ml slagroom

Voor de chocolade mousse vulling:

1 beker Chocolade Mousse

Voor de topping:

140 g Pecannoten
1 blikje gecondenseerde melk
zeezout

preparation

Bereiding

1

Doe het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en zorg dat het blik onder water blijft. Kook het blik 2 ½ uur en je karamel is klaar. Laat het blik even afkoelen alvorens het te openen. Voeg nu wat zeezout toe en klaar is je salted caramel. Als de karamel wat dik is om te schenken, kun je hier wat water aan toevoegen.

2

Hoe maak je chocoladetaart

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 130 °C

Baktijd: 30 - 35 minuten

3

Bereid nu de chocoladetaartmix volgens de bereidingswijze op de verpakking.

4

Zet de bakvorm op de bakplaat en schenk het chocoladetaartbeslag in de vorm. Bak de dhocoladetaart in 30 tot 35 minuten in het midden van de oven gaar.

5

Zet de bakvorm op de bakplaat en schenk het chocoladetaartbeslag in de vorm. Bak de dhocoladetaart in 30 tot 35 minuten in het midden van de oven gaar.

6

Laat de chocoladetaart ongeveer 30 minuten afkoelen.

7

Snij nu de chocoladetaart door midden. Haal de lagen van elkaar af en besmeer de onderste helft met chocolade mouse. Leg nu de bovenste helft op de met chocolade mouse besmeerde helft.

8

Bereid de chocolade ganache volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de chocolade ganache een beetje afkoelen en blijf goed roeren. De ganache is goed wanneer deze wat dikker is.

9

Bestrijk de double chocolate taart met de ganache.

10

Verdeel vervolgens de pecan noten over de met ganache bestreken bovenkant en maak de chocolade taart vervolgens af met de salted caramel.

Voedingswaarden Voor het recept Double Chocolade Pecan Caramel taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 17421 kJ
4161 kcal
1306 kJ
312 kcal
Vet 347.65 g 26.06 g
Koolhydraten 179.74 g 13.47 g
Eiwit 74.56 g 5.59 g