Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Donuts

Wie kent ze niet de beroemde Donuts? Donuts bakken is eenvoudiger dan je denkt.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Donuts

Bakgerei:

plasticfolie
frituurpan

Voor donuts:

375 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
40 g suiker
snufje zout
2 eidooiers
150 ml melk (lauw)
60 g margarine (gesmolten en afgekoeld)
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco of Glazuur Wit
Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Het donuts deeg

Zeef de bloem boven een beslagkom. Meng de gist door de bloem. Voeg de suiker, het zout, de eidooiers, melk en boter toe en kneed het met een mixer met deeghaken eerst op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand in ongeveer vijf minuten tot een deeg. Dek de kom af met plasticfolie en laat het een half uur rijzen op kamertemperatuur.

Baktijd: over 5 Minuten

2

Bestrooi een werkblad met een dun laagje bloem en kneed het deeg nog een keer kort door. Rol het uit tot een lap van 1 cm dik. Steek cirkels met een doorsnede van 9 cm, steek vervolgens een kleine cirkel uit het midden, zodat de donut vorm ontstaat. Leg de ringen op een bord of bakplaat. Dek het af met het folie en laat het nog een keer een half uur rijzen.

3

Verwarm de frituurpan tot 180°C. Bak de donuts aan beide kanten goud bruin. Haal het deeg met een schuimspatel uit de pan. Leg de donuts in een vergiet om ze te laten uitlekken en afkoelen.

4

Donuts versieren

Verwarm de chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Bestrooi het zachte glazuur met hageslag.

Voedingswaarden Voor het recept Donuts

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 1005kJ
240kcal
1357kJ
324kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g