Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Croquembouche met chocolade, karamel en pistache

Een lekker en makkelijk toetje voor Kerst. Tover kant-en-klare soesjes om tot een schitterend kerstdessert.

15 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Croquembouche met chocolade, karamel en pistache

Voor de croquembouche:

soesjes (ongeveer 50 stuks)
gepelde pistachenoten (3 handjes)
1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 pakje Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit
1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel
200 g basterdsuiker (wit)
4 el water

Extra nodig:

karton/stevig papier A3 formaat
bakpapier
kunststof roller of schone lege fles
uitsteekvormpje stervorm
steelpan

preparation

Bereiding

1

Rol het karton tot een kegelvorm en knip de onderste rand eraf, zodat de kegel rechtop kan staan.

2

Hak de pistachenoten fijn. Verwijder de deksel van de Dr. Oetker Choco Dip Bruin en plaats de geopende beker 1,5 minuut bij 300 Watt in de magnetron.

3

Doop vervolgens 15 van de soezen in de Choco Dip, vervolgens door de pistachenoten en laat de chocolade uitharden.

4

Voeg ondertussen de suiker en het water in een steelpan en kook totdat het mengsel goudbruin kleurt.

5

Dip de 30 soezen voorzichtig in de karamel en verdeel ze rondom de kegel. Ga hierbij steeds een laag omhoog en bouw een soezentoren. Laat de karamel minstens een half uur uitharden en verwijder vervolgens de kegel voorzichtig onder de toren vandaan.

6

Rol, terwijl de karamel uithard, de rolfondant tot een gelijke plak van 1 cm dik. Steek met een stervormpje sterretjes uit de rolfondant en laat deze iets uitharden (dan blijven ze beter in vorm).

7

Plak de sterren met een restje Choco Dip tegen de soezentoren en garneer met slierten Dr. Oetker Cake & taart Vulling Salted Caramel.

Voedingswaarden Voor het recept Croquembouche met chocolade, karamel en pistache

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1746kJ
417kcal
867kJ
207kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g