Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chocolade whoopies met aardbeienroom recept

Whoopies: chocolade lekkernijen gevuld met aardbeienroom en versierd met knapperige glazuur

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade whoopies met aardbeienroom

Voor de whoopies:

100 g margarine
100 g pure chocolade
3 eieren
200 g fijne kristalsuiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
225 g bloem
1 tl Dr. Oetker Backin
snufje zout
35 g cacao

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
250 ml slagroom
50 g aardbeiensaus
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Bakgerei:

bakpapier
mixer met garden
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton

Bereiding

Bereiding

1

Zo maak je Whoopies:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 10 Min.

2

Smelt de boter en de pure chocolade (al roerend op laag vuur of in de magnetron) tot net vloeibaar en roer het tot een egaal mengsel. Klop de eieren met de suiker en Vanillesuiker in 3 minuten dik en lichtgeel. Voeg, al kloppend, de gesmolten boter met chocolade toe en klop het glad.

3

Voor het whoopies deeg:

Zeef de bloem, Backin, zout en cacao boven de kom en spatel het rustig door elkaar. Schep met een juslepel rondjes beslag van ca. 5 cm op het bakpapier, houd ca. 5 cm onderlinge afstand aan. (Bak eventueel in meerdere rondes).

4

Bak de whoopies in 10 minuten gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen.

5

Smelt de Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het in een kommetje. Dip de helft van de koeken met de bolle bovenkant in de Chocoglazuur en laat het wat afdruipen.

6

Klop de slagroom stijf met de aardbeiensaus en de Klop-Fix en schep het in de spuitzak. Spuit op de vlakke kant van de overige koeken een toef aardbeienroom. Leg de geglazuurde koeken erop en druk ze wat aan.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade whoopies met aardbeienroom

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 30608kJ
7300kcal
1419kJ
338kcal
Vet 761g 35g
Koolhydraten 96g 4.5g
Eiwit 47g 2.2g