Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolade mousse (zonder rauwe eieren)

Je kunt een chocolademousse ook bereiden zonder rauwe eieren. De rauwe eieren vervang je door de Mix voor Meringue.

2 - 4 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade mousse (zonder rauwe eieren)

Voor de chocolademousse:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Meringue
60 ml water
200 ml slagroom
200 g pure chocolade

preparation

Bereiding

1

Doe de Mix voor Meringue en het water in een (smalle) beslagkom en meng het kort door elkaar.

2

Klop de Meringue met de mixer op de hoogste stand in minimaal 4 minuten stijf. Houd de beslagkom schuin tijdens het mixen voor een optimaal resultaat. De Meringue stijf genoeg als de beslagkom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat het eruit loopt. Is het te slap, klop nog even door.

3

Klop de slagroom zo stijf totdat het zo dik is als yoghurt.

4

Smelt de chocolade au bain marie.

5

Spatel ondertussen de slagroom door de Meringue schuim.

6

Spatel de gesmolten pure chocolade erdoor.

7

Verdeel de mousse over de dessertkommen en laat het minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade mousse (zonder rauwe eieren)

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 3203kJ
765kcal
1608kJ
384kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 77g 39g
Eiwit 8g 4g