Chocolade Kerstkoekjes

Maak samen lekkere chocolade kerstkoekjes, ook leuk als kerst cadeautje.

ongeveer 16 koekjes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade Kerstkoekjes

Bakgerei:

zeef
mixer met garden
plasticfolie
bakpapier
bakplaat
uitsteekvormpje hart
uitsteekvormpje ster
decoratielint (thema kerst)
kartelschaar
hobbylijm
perforator

Voor het koekjes:

350 g bloem
2 tl Dr. Oetker Backin
2 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
snufje zout
125 g margarine
120 g gestampte muisjes
175 g honing
3 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco

preparation

Bereiding

1

Het kerstkoekjes deeg

Zeef de bloem met de Backin, gemalen kaneel, gemberpoeder en het zout. Klop in een kom de boter met de gestampte muisjes met de mixer met garden 5 minuten. Voeg de honing en het bloemmengsel toe en klop het tot een soepel deeg. Vorm van het deeg een bol, verpak deze in vershoudfolie en laat het deeg in de koelkast 30 minuten rusten.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: ongeveer 15 minuten

2

Kerstkoekjes maken

Verwarm de oven voor. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol deze uit tot deeglappen van ca. 1 cm dikte. Snijd of steek hieruit 8 harten en 8 sterren. Kneed restjes deeg weer samen en rol het opnieuw uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de koeken hierop.

3

Kerstkoekjes bakken

Bak de koeken 15 minuten, neem de bakplaat uit de oven en laat de koeken heel even op de bakplaat stevig worden. Laat ze op een rooster afkoelen.

4

Kerstkoekjes versieren

Leg een kunststof snijplank tot gebruik in de vriezer. Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het glazuur in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje kokend water. Leg de ijskoude snijplank op het werkvlak. Leg steeds een koek op een vork en dip deze in de chocoglazuur. Laat de chocolade zo goed mogelijk afdruipen en leg de koek daarna op de ijskoude snijplank, zodat het glazuur snel hard wordt.

5

Kerstkoekjes verpakken

Maak de koeken als de plank vol ligt los met een pannenkoekmes en leg ze op een rooster. Maak van bakpapier vierkante zakjes van ca. 12 cm en maak er aan de bovenkant gaatjes in. Doe in elk zakje een koek en haal een lintje door de gaatjes.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade Kerstkoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1294 kJ
309 kcal
1876 kJ
448 kcal
Vet 13.91 g 20.17 g
Koolhydraten 40.88 g 59.24 g
Eiwit 3.85 g 5.58 g

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no