Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolade Kerstkoekjes

Maak samen lekkere chocolade kerstkoekjes, ook leuk als kerst cadeautje.

over 16 koekjes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade Kerstkoekjes

Bakgerei:

zeef
mixer met garden
plasticfolie
bakpapier
bakplaat
uitsteekvormpje hart
uitsteekvormpje ster
decoratielint (thema kerst)
kartelschaar
hobbylijm
perforator

Voor het koekjes:

350 g bloem
2 tl Dr. Oetker Backin
2 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
snufje zout
125 g margarine
120 g gestampte muisjes
175 g honing
3 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco

preparation

Bereiding

1

Het kerstkoekjes deeg

Zeef de bloem met de Backin, gemalen kaneel, gemberpoeder en het zout. Klop in een kom de boter met de gestampte muisjes met de mixer met garden 5 minuten. Voeg de honing en het bloemmengsel toe en klop het tot een soepel deeg. Vorm van het deeg een bol, verpak deze in vershoudfolie en laat het deeg in de koelkast 30 minuten rusten.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: over 15 Minuten

2

Kerstkoekjes maken

Verwarm de oven voor. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol deze uit tot deeglappen van ca. 1 cm dikte. Snijd of steek hieruit 8 harten en 8 sterren. Kneed restjes deeg weer samen en rol het opnieuw uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de koeken hierop.

3

Kerstkoekjes bakken

Bak de koeken 15 minuten, neem de bakplaat uit de oven en laat de koeken heel even op de bakplaat stevig worden. Laat ze op een rooster afkoelen.

4

Kerstkoekjes versieren

Leg een kunststof snijplank tot gebruik in de vriezer. Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het glazuur in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje kokend water. Leg de ijskoude snijplank op het werkvlak. Leg steeds een koek op een vork en dip deze in de chocoglazuur. Laat de chocolade zo goed mogelijk afdruipen en leg de koek daarna op de ijskoude snijplank, zodat het glazuur snel hard wordt.

5

Kerstkoekjes verpakken

Maak de koeken als de plank vol ligt los met een pannenkoekmes en leg ze op een rooster. Maak van bakpapier vierkante zakjes van ca. 12 cm en maak er aan de bovenkant gaatjes in. Doe in elk zakje een koek en haal een lintje door de gaatjes.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade Kerstkoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1294kJ
309kcal
1876kJ
448kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g