Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Chocolade Kerstkoekjes

Maak samen lekkere chocolade kerstkoekjes, ook leuk als kerst cadeautje.

ongeveer 16 koekjes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade Kerstkoekjes

Bakgerei:

zeef
mixer met garden
plasticfolie
bakpapier
bakplaat
uitsteekvormpje hart
uitsteekvormpje ster
decoratielint (thema kerst)
kartelschaar
hobbylijm
perforator

Voor het koekjes:

350 g bloem
2 tl Dr. Oetker Backin
2 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
snufje zout
125 g margarine
120 g gestampte muisjes
175 g honing
3 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco

preparation

Bereiding

1

Het kerstkoekjes deeg

Zeef de bloem met de Backin, gemalen kaneel, gemberpoeder en het zout. Klop in een kom de boter met de gestampte muisjes met de mixer met garden 5 minuten. Voeg de honing en het bloemmengsel toe en klop het tot een soepel deeg. Vorm van het deeg een bol, verpak deze in vershoudfolie en laat het deeg in de koelkast 30 minuten rusten.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: ongeveer 15 minuten

2

Kerstkoekjes maken

Verwarm de oven voor. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol deze uit tot deeglappen van ca. 1 cm dikte. Snijd of steek hieruit 8 harten en 8 sterren. Kneed restjes deeg weer samen en rol het opnieuw uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de koeken hierop.

3

Kerstkoekjes bakken

Bak de koeken 15 minuten, neem de bakplaat uit de oven en laat de koeken heel even op de bakplaat stevig worden. Laat ze op een rooster afkoelen.

4

Kerstkoekjes versieren

Leg een kunststof snijplank tot gebruik in de vriezer. Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het glazuur in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje kokend water. Leg de ijskoude snijplank op het werkvlak. Leg steeds een koek op een vork en dip deze in de chocoglazuur. Laat de chocolade zo goed mogelijk afdruipen en leg de koek daarna op de ijskoude snijplank, zodat het glazuur snel hard wordt.

5

Kerstkoekjes verpakken

Maak de koeken als de plank vol ligt los met een pannenkoekmes en leg ze op een rooster. Maak van bakpapier vierkante zakjes van ca. 12 cm en maak er aan de bovenkant gaatjes in. Doe in elk zakje een koek en haal een lintje door de gaatjes.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade Kerstkoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1294 kJ
309 kcal
1876 kJ
448 kcal
Vet 13.91 g 20.17 g
Koolhydraten 40.88 g 59.24 g
Eiwit 3.85 g 5.58 g