Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolade-Karameldessert

Een feestelijk dessert in een zelfgemaakt chocolade bakje!

4 stuks

Wat bakervaring gewenst 100 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade-Karameldessert

Voor dessert:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
1 - 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
100 g zachte karamels
1 pak Dr. Oetker Kloppudding Karamel
185 ml koffieroom (koud)
185 ml volle melk (koud)

Extra nodig:

maatbeker
mixer met garden
aluminiumfolie
kommetjes/bakjes , klein en wijduitlopend

preparation

Bereiding

1

Chocolade bakjes maken

Smelt de Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Bekleed 4 kleine kommetjes of glazen zo strak mogelijk met aluminiumfolie, laat het folie aan de bovenkant uitsteken, wrijf de plooien zo glad mogelijk. Vet de vormpjes in met bakspray. Schenk een beetje Chocoglazuur in een kommetje en laat het al draaiend uitvloeien. Voeg eventueel wat Chocoglazuur toe als het te weinig is. Draai het net zo lang, tot het niet meer terugvloeit. Zet het kommetje in de koelkast en doe hetzelfde met de andere kommetjes.

2

Herhaal het proces nog een keer, zodat de bakje dikker worden. Zet de chocolade bakjes 1 uur in de koelkast. Neem voorzichtig de aluminiumbakjes uit de kommetjes en verwijder heel voorzichtig het aluminium van de chocoladebakjes. Bewaar ze tot gebruik breekvrij (bijv. in een schaal of doos).

3

Zet de chocoladebakjes op kleine bordjes. Snijd de zachte karamels in kleine blokjes.

4

Meng de koffieroom met volle melk en bereid hiermee de Kloppudding Karamel volgens de aanwijzingen op het pakje. Laat de kloppudding lobbig worden en schep er dan 2/3 van de stukjes zachte karamel door.

5

Verdeel de Kloppudding over de chocoladebakjes. Zet ze terug in de koelkast. Garneer de stevige pudding met de achtergehouden stukjes karamel.