Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Chocolade Espresso Taart

Dat koffie en taart goed samen gaan, dan is natuurlijk wel bekend. Maak deze heerlijke Chocolade Espressotaart met room.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade Espresso Taart

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
200 ml slagroom
3 eieren
1 zakje espresso poeder (50 g)
60 - 90 ml espresso (naar smaak)
3 el cacao
2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
200 g roomboter
250 ml melk

preparation

Bereiding

1

Bereid de Wolken cake zoals aangegeven op de verpakking, let op: voeg extra 25 g espressopoeder, ongeveer 5 el espresso en de cacao toe.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 50 - 55 minuten

2

Laat de Chocolade Espresso taart helemaal afkoelen.

3

Maak de botercrème volgens de bereidingswijze op het zakje.

4

Snijd de chocolade-espressotaart in drie gelijke delen.

5

Bestrijk de onderste taartlaag met botercrème, leg er een volgende taartlaag op, bestrijk ook die met de botercrème en leg er de bovenste taartlaag op. Smeer het geheel met botercrème af.

6

Bestrooi de Chocolade Espresso taart met de rest van het espressopoeder.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade Espresso Taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1792 kJ
428 kcal
1340 kJ
320 kcal
Vet 29.82 g 22.25 g
Koolhydraten 34.03 g 25.40 g
Eiwit 5.56 g 4.15 g