Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Choco-aardbeien

Maak een lekkere Choco-aardbei. Lekker voor bij bijna alles: als bonbonnetje bij de thee, decoratie van een taart, traktatie, toetje of versiering op een cupcake.

12 stuks

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Choco-aardbeien

Extra nodig:

bakpapier
spuitzak
spuitmondje (klein, glad)

Voor de choco-aardbeien:

1 reep witte chocolade
12 aardbeien (mooie)
Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

preparation

Bereiding

1

Smelt de witte chocolade au bain marie.

2

Leg de aardbeien in de koelkast zodat ze goed koud zijn.

3

Dip de aardbeien een voor een in de witte gesmolten chocolade. Laat ze afkoelen op het bakpapier. Dip ze eventueel twee keer als de chocoladelaag er erg dun uit ziet.

4

Als de gesmolten chocolade te dik wordt om te dippen, verwarm het opnieuw au bain marie.

5

Laat de choco-aardbeien helemaal hard worden.

6

Smelt dan de resterende witte chocolade opnieuw en meng er de rode kleurstof door. Schenk het in een spuitzak met een klein glad spuitmondje en spuit strepen over de choco-aardbeien. Doe dit snel omdat de chocolade anders te dik wordt om te kunnen spuiten.

Voedingswaarden Voor het recept Choco-aardbeien

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 214kJ
51kcal
1118kJ
267kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g