Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Charlotte taart met chocolade

Deze charlotte taart met chocoladekoekjes en gekleurde chocosnoepjes is een feestje op jouw tafel. Leuk als verjaardagstaart of gewoon omdat het leuk is om te maken ;-)

1 taart

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Charlotte taart met chocolade

Extra nodig:

decoratielint (ca. 1 m)

Voor de bodem:

1 pak Dr. Oetker Verwen Double Chocolate taart
75 g boter
2 eieren
2 el water
200 ml slagroom

Voor het versieren:

1 verpakking M&M's ®
1 pak smalle chocolade koekjes

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 130 °C

Baktijd: 30 - 35 minuten

2

Voor de chocolade bodem

Bereid het beslag van de chocolade taart volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Plaats de bakvorm op de bakplaat en schenk het chocolade beslag in de vorm, Bak de chocolade taart gaar in 30-35 minuten. Laat de chocolade bodem in de springvorm ongeveer 30 minuten afkoelen.

4

Ganache

Bereid de ganache volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk 3/4 van de ganache over de double chocolate taartbodem en laat de taart ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

5

Zo maak je de charlotte

Haal de chocolade taart voorzichtig uit de vorm en zet de taart op een taartplateau of groot bord. Smelt de overgebleven ganache in een pannetje en verdeel dit over de buitenkant van de taart. Plak de chocoladekoekjes rechtop tegen de zijkant van de taart. Zie foto.

6

Bind de koekjes vast met een leuk gekleurd lintje. Versier de bovenkant van de taart met gekleurde M&M's ®.

Voedingswaarden Voor het recept Charlotte taart met chocolade

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 12887 kJ
3078 kcal
1231 kJ
294 kcal
Vet 238.53 g 22.80 g
Koolhydraten 186.51 g 17.83 g
Eiwit 39.69 g 3.79 g