Cassata Siciliana

Cassata Siciliana: een traditioneel Italiaanse lekkernij gevuld met noten en gedroogd fruit.

1 cake

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cassata Siciliana

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
cakevorm (ca. 25 cm)
bakpapier
mixer met garden

Voor het Cassata Siciliana beslag:

3 eieren (gesplitst)
70 g basterdsuiker
zout
75 g bloem
15 g maizena
75 g boter of margarine

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Walnoten
50 g gepelde pistachenoten (ongezouten)
200 g gemengd gedroogd fruit
500 g ricotta
50 ml slagroom
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
50 g Dr. Oetker Nougatine
3 el Marsala (Siciliaans versterkte wijn) of maraschinolikeur
200 g pure chocolade
100 ml espresso (extra sterke)
150 g margarine of gewone boter
chocoladekoffieboontjes

preparation

Bereiding

1

Vet een cakevorm van 24 cm in met Bakspray en bekleed de bodem met een strookje bakpapier. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 25 Minuten

2

Splits de eieren. Klop de eiwitten met het zout stijf. Meng in een tweede kom eierdooiers en suiker, zet de kom in een pan met heet water en klop het mengsel 5 minuten, tot het als een dik lint van de garden loopt.

3

Smelt de boter tot net vloeibaar en schenk het bij het eimengsel. Meng bloem en maïzena en zeef het boven de kom. Schep 1/3 deel van de stijfgeklopte eiwitten op de bloem. Roer alles tot een glad deeg.

4

Spatel de rest van het eiwitschuim er luchtig door. Schep het beslag in de vorm. Schuif de vorm op het rooster middenin de oven en bak de cake in 25 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit met een bakpen, bak zonodig nog 5-10 minuten langer. Laat de cake in de uitgeschakelde open oven 10 minuten staan, maak hem dan los van de wand van de vorm en keer hem op een rooster. Laat de Cassata Siciliana helemaal uitdampen.

5

Hak de walnoten, pistachenoten en het gedroogde fruit klein. Klop in een kom de ricotta met slagroom, suiker en vanillesuiker glad en roer de nougatine, walnoten, pistachenoten en het gedroogd fruit erdoor.

6

Maak de cakevorm schoon en bekleed deze met 2 stukken bakpapier, die boven de vorm uitsteken (één in de lengte, één in de breedte).

7

Snijd de afgekoelde Cassata Siciliana horizontaal in 3 lagen. Leg de onderste (smalle) laag terug in de cakevorm en besprenkel hem met 1 el marsala.

8

Schep de helft van het ricottamengsel op. Leg hierop de tweede cakelaag en druk deze wat aan.

9

Besprenkel deze ook met marsala en schep de rest van het ricottamengsel erop. Besprenkel de onderste Cassata Siciliana laag met marsala en leg deze omgekeerd bovenop.

10

Vouw het papier over de cake, verzwaar de cake met een passend gewicht (bijv. 2 pakjes boter). Laat de Cassata in de koelkast minstens 4 uur opstijven.

11

Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom op een steelpan met kokend water) in de hete sterke koffie. Snijd de boter tot klontjes en roer ze erbij, tot het een glad en glanzend mengsel is.

12

Laat het chocolademengsel afkoelen tot het strijkbaar dik is. Keer de Cassata Siciliana op een rechthoekige schaal en verwijder het bakpapier. Bestrijk de gevulde Cassata Sicilianarondom met de chocolade-koffiecrème. Laat de Cassata Siciliana een dag in de koelkast staan, zodat de smaak kan doortrekken.

13

Garneer voor het serveren de bovenkant van de Cassata Siciliana met koffieboontjes.

Voedingswaarden Voor het recept Cassata Siciliana

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 24844 kJ
5934 kcal
1327 kJ
317 kcal
Vet 367.56 g 19.63 g
Koolhydraten 495.37 g 26.46 g
Eiwit 126.18 g 6.74 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no