Voor het recept Carrot Cake met Pecan karamelsaus
mixer met garden |
1 pak | Dr. Oetker Verwen Carrot Cake |
75 ml | zonnebloemolie |
75 g | wortels geraspt (zelf of kant en klaar) |
2 | eieren (m, kamertemperatuur) |
100 g | MonChou (kamertemperatuur) |
3 el | water |
70 g | Pecannoten |
110 g | kristalsuiker |
65 ml | slagroom (ongeklopt, kamertemperatuur) |
5 - 10 g | roomboter (1 eetlepel) |
Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Elektrische oven: 150 °C
Heteluchtoven 140 °C
Inclusief Onder
Baktijd: 55 - 60 minuten
Hak de pecannoten in kleinere stukjes met een mes en leg ze apart.
Doe de cakemix, de eieren, de zonnebloemolie en de geraspte wortel in een beslagkom. Mix het geheel met een mixer met garden op de middelste stand in een ½ minuut tot een glad beslag. Meng 50 g van de pecannoten door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm.
Plaats de bakvorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven en bak de Carrot Cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin. Controleer of de cake gaar is. Prik hiervoor met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog dan is de cake gaar. Zo niet, bak de carrot cake dan nog 5 minuten. Haal de Carrot Cake uit de oven en laat deze minimaal 30 minuten in de bakvorm afkoelen voordat je gaat decoreren.
De karamelsaus maak je door 110 g kristal suiker met 40 ml water te koken op middelmatig vuur tot dit een mooi lichtbruin kleurtje heeft. Het is heel belangrijk om niet te roeren in de pan. Haal de pan van het vuur en voeg 65 ml ongeklopte slagroom toe, roer dit tot een mooie saus. Doe dit heel voorzichtig omdat het mengsel heel heet is en het gaat bubbelen/spetteren als je de slagroom toevoegt. Voeg nog 1 el roomboter toe om de saus mooi te binden. Laat deze saus afkoelen.
Mix 100g MonChou in een kom met een mixer met garden glad. Voeg de toppingmix en 3 eetlepels water toe. Mix het geheel nogmaals 1 minuut met de mixer op de hoogste stand tot een gladde, romige topping.
Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde Carrot Cake vlak voor het serveren met de topping. Verdeel de karamelsaus in strepen over de topping met een lepel. Strooi de laatste 20 g pecannoten over de topping en saus.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1842
kJ
440 kcal |
1532
kJ
366 kcal |
Vet | 32.35 g | 26.96 g |
Koolhydraten | 31.50 g | 26.25 g |
Eiwit | 5.80 g | 4.84 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no