Carrot Cake met Pecan karamelsaus

Smeuïge, licht gekruide cake met geraspte wortels, pecannoten en karamelsaus. Je maakt de Carrot Cake af met een mooie romige topping op basis van MonChou.

8 porties

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Carrot Cake met Pecan karamelsaus

Voor de roomtopping:

100 g MonChou
100 g kwark
3 el poedersuiker
3 tl sinaasappelrasp
1 tl citroensap

Bakgerei:

mixer met gardes

Voor de Carrot Cake:

65 ml slagroom (ongeklopt, kamertemperatuur)
5 - 10 g roomboter (1 eetlepel)
1 pak Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
110 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
75 g wortels geraspt (zelf of kant en klaar)
1 tl Dr. Oetker Backin
100 g MonChou (kamertemperatuur)
1 tl Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
110 g kristalsuiker
1 tl kaneel (flinke)
75 ml zonnebloemolie
140 g basterdsuiker (donkere)
3 el water
280 wortels
2 eieren (m, kamertemperatuur)
2 eieren
1 sinaasappel
140 g rozijnen
125 ml zonnebloemolie
70 g Pecannoten
115 g volkorenmeel

Voor de karamelsaus:

110 g kristalsuiker
65 ml slagroom (ongeklopt, kamertemperatuur)
40 ml water
5 - 10 g roomboter (1 eetlepel)

preparation

Bereiding

Voorbereiden

Verwarm de oven voor. Hak de pecannoten in kleinere stukjes met een mes en leg ze apart.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 60 Minuten

Carrot Cakebeslag

Rasp de sinaasappel en pers 3 el sap eruit. Schenk het sap over de rozijnen in een kom, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat dit wellen terwijl je het Carrot Cake beslag maakt.

1

Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

2

Meng het volkerenmeel met zelfrijzend bakmeel met de Backin, Baksoda en kaneel.

3

Splits een van de eieren. Doe het eiwit in een kleine kom en het eigeel in een grote kom. Voeg het andere ei toe aan het eigeel en voeg de basterdsuiker toe. Klop dit 2 minuten tot het dik en schuimig is.

4

Schenk de zonnebloemolie hier langzaam bij en blijf op lage snelheid mixen tot het goed gemengd is.

5

Voeg het bloemmengsel toe en roer het voorzichtig door met een grote lepel of een rubber spatel.

6

Doe het extra beetje Backin bij het eiwit en klop dit tot zachte pieken.

7

Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Roer de geraspte wortel en de rozijnen door het bloemmengsel. Spatel het opgeklopte eiwit er luchtig door en schenk alles dan in het bakblik.

Carrot Cake bakken

Bak de Carrot Cake in ongeveer 1 uur gaar. 

8

Laat de Carrot Cake 5 minuten in het bakblik afkoelen. Verwijder daarna de vorm en laat de Carrot Cake verder afkoelen op een rooster.

Karamelsaus bereiden

De karamelsaus maak je door 110 g kristal suiker met 40 ml water te koken op middelmatig vuur tot dit een mooi lichtbruin kleurtje heeft. Het is heel belangrijk om niet te roeren in de pan. Haal de pan van het vuur en voeg 65 ml ongeklopte slagroom toe, roer dit tot een mooie saus. Doe dit heel voorzichtig omdat het mengsel heel heet is en het gaat bubbelen/spetteren als je de slagroom toevoegt. Voeg nog 1 el roomboter toe om de saus mooi te binden. Laat deze saus afkoelen.

Topping bereiden

Doe 100 g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad. 

9

Voeg de kwark, poedersuiker, sinaasappelrasp en citroensap toe en mix het geheel op de hoogste stand 1 minuut tot een gladde, romige topping.

Decoreren

Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde Carrot Cake vlak voor het serveren met de topping. Verdeel de karamelsaus in strepen over de topping met een lepel. Strooi de laatste 20 g pecannoten over de topping en saus.

Voedingswaarden Voor het recept Carrot Cake met Pecan karamelsaus

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 8512 kJ
2033 kcal
247 kJ
59 kcal
Vet 64.56 g 1.88 g
Koolhydraten 264.83 g 7.70 g
Eiwit 45.20 g 1.31 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Je toestemming omvat ook uitdrukkelijk een eventuele gegevensoverdracht naar de Verenigde Staten in de zin van artikel 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Hier vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht naar technology providers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren. We maken ook gebruik van technology providers die je gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dit geval is er een potentieel risico dat Amerikaanse veiligheidsdiensten op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot je gegevens, en dat je in de Verenigde Staten hier geen effectieve juridische stappen tegen kunt ondernemen.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren. We werken ook samen met partners die je gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dit geval is er een potentieel risico dat Amerikaanse veiligheidsdiensten op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot je gegevens, en dat je in de Verenigde Staten hiertegen geen effectieve juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

no