Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Carrot Cake met Pecan karamelsaus

Smeuïge, licht gekruide cake met geraspte wortels, pecannoten en karamelsaus. Je maakt de Carrot Cake af met een mooie romige topping op basis van MonChou.

8 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Carrot Cake met Pecan karamelsaus

Bakgerei:

mixer met garden

Carrot Cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
75 ml zonnebloemolie
75 g wortels geraspt (zelf of kant en klaar)
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 g MonChou (kamertemperatuur)
3 el water
70 g Pecannoten
110 g kristalsuiker
65 ml slagroom (ongeklopt, kamertemperatuur)
5 - 10 g roomboter (1 eetlepel)

preparation

Bereiding

Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Onder

Baktijd: 55 - 60 Minuten

Gehakte pecannoten

Hak de pecannoten in kleinere stukjes met een mes en leg ze apart.

Carrot Cakebeslag

Doe de cakemix, de eieren, de zonnebloemolie en de geraspte wortel in een beslagkom. Mix het geheel met een mixer met garden op de middelste stand in een ½ minuut tot een glad beslag. Meng 50 g van de pecannoten door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm.

Carrot Cake bakken

Plaats de bakvorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven en bak de Carrot Cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin. Controleer of de cake gaar is. Prik hiervoor met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog dan is de cake gaar. Zo niet, bak de carrot cake dan nog 5 minuten. Haal de Carrot Cake uit de oven en laat deze minimaal 30 minuten in de bakvorm afkoelen voordat je gaat decoreren.

Karamelsaus bereiden

De karamelsaus maak je door 110 g kristal suiker met 40 ml water te koken op middelmatig vuur tot dit een mooi lichtbruin kleurtje heeft. Het is heel belangrijk om niet te roeren in de pan. Haal de pan van het vuur en voeg 65 ml ongeklopte slagroom toe, roer dit tot een mooie saus. Doe dit heel voorzichtig omdat het mengsel heel heet is en het gaat bubbelen/spetteren als je de slagroom toevoegt. Voeg nog 1 el roomboter toe om de saus mooi te binden. Laat deze saus afkoelen.

Topping bereiden

Mix 100g MonChou in een kom met een mixer met garden glad. Voeg de toppingmix en 3 eetlepels water toe. Mix het geheel nogmaals 1 minuut met de mixer op de hoogste stand tot een gladde, romige topping.

Decoreren

Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde Carrot Cake vlak voor het serveren met de topping. Verdeel de karamelsaus in strepen over de topping met een lepel. Strooi de laatste 20 g pecannoten over de topping en saus.

Voedingswaarden Voor het recept Carrot Cake met Pecan karamelsaus

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1842kJ
440kcal
1532kJ
366kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g