Flag

Carrot Cake met Pecan karamelsaus

8 porties
Moeilijk
40
Smeuïge, licht gekruide cake met geraspte wortels, pecannoten en karamelsaus. Je maakt de Carrot Cake af met een mooie romige topping op basis van MonChou.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de roomtopping
100 gMonChou
100 gkwark
3 elpoedersuiker
3 tlsinaasappelrasp
1 tlcitroensap
Bakgerei
mixer met gardes
Voor de Carrot Cake
110 gZelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
1 tlDr. Oetker Backin
1 tlDr. Oetker Baksoda (Backing soda)
1 tlkaneel (flinke)
140 gbasterdsuiker (donkere)
280wortels
2eieren
1sinaasappel
140 grozijnen
125 mlzonnebloemolie
70 gPecannoten
115 gvolkorenmeel
Voor de karamelsaus
110 gkristalsuiker
65 mlslagroom (ongeklopt, kamertemperatuur)
40 mlwater
5 - 10 groomboter (1 eetlepel)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)

Voorbereiden

Verwarm de oven voor. Hak de pecannoten in kleinere stukjes met een mes en leg ze apart.

Baktijd: 60 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C


Carrot Cakebeslag

Rasp de sinaasappel en pers 3 el sap eruit. Schenk het sap over de rozijnen in een kom, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat dit wellen terwijl je het Carrot Cake beslag maakt.

1

Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

2

Meng het volkerenmeel met zelfrijzend bakmeel met de Backin, Baksoda en kaneel.

3

Splits een van de eieren. Doe het eiwit in een kleine kom en het eigeel in een grote kom. Voeg het andere ei toe aan het eigeel en voeg de basterdsuiker toe. Klop dit 2 minuten tot het dik en schuimig is.

4

Schenk de zonnebloemolie hier langzaam bij en blijf op lage snelheid mixen tot het goed gemengd is.

5

Voeg het bloemmengsel toe en roer het voorzichtig door met een grote lepel of een rubber spatel.

6

Doe het extra beetje Backin bij het eiwit en klop dit tot zachte pieken.

7

Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Roer de geraspte wortel en de rozijnen door het bloemmengsel. Spatel het opgeklopte eiwit er luchtig door en schenk alles dan in het bakblik.


Carrot Cake bakken

Bak de Carrot Cake in ongeveer 1 uur gaar. 

8

Laat de Carrot Cake 5 minuten in het bakblik afkoelen. Verwijder daarna de vorm en laat de Carrot Cake verder afkoelen op een rooster.


Karamelsaus bereiden

De karamelsaus maak je door 110 g kristal suiker met 40 ml water te koken op middelmatig vuur tot dit een mooi lichtbruin kleurtje heeft. Het is heel belangrijk om niet te roeren in de pan. Haal de pan van het vuur en voeg 65 ml ongeklopte slagroom toe, roer dit tot een mooie saus. Doe dit heel voorzichtig omdat het mengsel heel heet is en het gaat bubbelen/spetteren als je de slagroom toevoegt. Voeg nog 1 el roomboter toe om de saus mooi te binden. Laat deze saus afkoelen.


Topping bereiden

Doe 100 g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad. 

9

Voeg de kwark, poedersuiker, sinaasappelrasp en citroensap toe en mix het geheel op de hoogste stand 1 minuut tot een gladde, romige topping.


Decoreren

Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde Carrot Cake vlak voor het serveren met de topping. Verdeel de karamelsaus in strepen over de topping met een lepel. Strooi de laatste 20 g pecannoten over de topping en saus.