Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Carrot Cake Cheesecake

,,Is het geen plaatje geworden? En superlekker ook, want Carrot Cake en Roomkaas gaan heel goed samen'', schrijft Mariëtte van Zoetrecepten. Zij maakte dit Kerst recept speciaal voor ons.

20 - 30 porties

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Carrot Cake Cheesecake

Carrot Cake maken:

2 pakken Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
150 g wortels (gerapst)
150 ml zonnebloemolie
6 eieren
500 g MonChou
50 g poedersuiker

Extra nodig:

tulbandvorm (2L inhoud)
2 kommen

Bereiding

Bereiding

1

Zorg ervoor dat je al je ingredienten op kamertemperatuur zijn. Vet de tulbandvorm goed in. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 160°C

Heteluchtoven: 150°C

Inclusief: Midden

Baktijd: 65 - 70 Min.

2

Neem twee kommen. Doe in de ene kom 2 zakjes Carrot Cake Mix, de wortel, zonnebloemolie en vier eieren en mix dit voor een halve minuut door elkaar.

3

Mix in een andere kom 300 g MonChou zacht en mix hier 50 g poedersuiker doorheen. Neem nu een spatel en meng hiermee de eieren door het MonChou mengsel.

4

Giet de helft van het Carrot Cake beslag in de tulbandvorm. Schep vervolgens het monchou mengsel op dit Carrot Cake beslag, terwijl je zorgt dat de randen van de vorm vrij blijven van het MonChou mengsel.

5

Schep dan de rest van het Carrot Cake beslag er overheen. Tik de vorm een aantal keer hard op het aanrecht, zodat de luchtbubbels uit het beslag verdwijnen. Zet de tulband dan voor 65-70 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Is de tulband klaar? Zet de oven dan op een kier en laat de cake een uur afkoelen. Haal vervolgens uit de oven en laat hem dan nog een uur afkoelen, voordat je de tulband verwijderd. Zet de tulband dan in de koelkast.

7

Voor het serveren: neem een kom en mix de overige 200 gram MonChou tot ze zacht en romig is. Voeg nu de topping mixen en 150 ml water toe en mix het geheel 1 minuut op de hoogste stand tot een romig en vloeibaar geheel.

8

Plaats de tulband op een bord of plateau en schenk de topping er overheen. Als je wilt kun je het geheel nog aftoppen met wat kokos of fijngehakte pecannoten.

Voedingswaarden Voor het recept Carrot Cake Cheesecake

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 709kJ
170kcal
1391kJ
334kcal
Vet 13g 26g
Koolhydraten 9.2g 18g
Eiwit 3.4g 6.6g