Carrot Cake Cheesecake

,,Is het geen plaatje geworden? En superlekker ook, want Carrot Cake en Roomkaas gaan heel goed samen'', schrijft Mariëtte van Zoetrecepten. Zij maakte dit Kerst recept speciaal voor ons.

20 - 30 porties

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Carrot Cake Cheesecake

Carrot Cake maken:

2 pakken Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
150 g wortels (gerapst)
150 ml zonnebloemolie
6 eieren
500 g MonChou
50 g poedersuiker

Extra nodig:

tulbandvorm (2L inhoud)
2 kommen

preparation

Bereiding

1

Zorg ervoor dat je al je ingredienten op kamertemperatuur zijn. Vet de tulbandvorm goed in. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 65 - 70 Minuten

2

Neem twee kommen. Doe in de ene kom 2 zakjes Carrot Cake Mix, de wortel, zonnebloemolie en vier eieren en mix dit voor een halve minuut door elkaar.

3

Mix in een andere kom 300 g MonChou zacht en mix hier 50 g poedersuiker doorheen. Neem nu een spatel en meng hiermee de eieren door het MonChou mengsel.

4

Giet de helft van het Carrot Cake beslag in de tulbandvorm. Schep vervolgens het monchou mengsel op dit Carrot Cake beslag, terwijl je zorgt dat de randen van de vorm vrij blijven van het MonChou mengsel.

5

Schep dan de rest van het Carrot Cake beslag er overheen. Tik de vorm een aantal keer hard op het aanrecht, zodat de luchtbubbels uit het beslag verdwijnen. Zet de tulband dan voor 65-70 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Is de tulband klaar? Zet de oven dan op een kier en laat de cake een uur afkoelen. Haal vervolgens uit de oven en laat hem dan nog een uur afkoelen, voordat je de tulband verwijderd. Zet de tulband dan in de koelkast.

7

Voor het serveren: neem een kom en mix de overige 200 gram MonChou tot ze zacht en romig is. Voeg nu de topping mixen en 150 ml water toe en mix het geheel 1 minuut op de hoogste stand tot een romig en vloeibaar geheel.

8

Plaats de tulband op een bord of plateau en schenk de topping er overheen. Als je wilt kun je het geheel nog aftoppen met wat kokos of fijngehakte pecannoten.

Voedingswaarden Voor het recept Carrot Cake Cheesecake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 992 kJ
237 kcal
1398 kJ
334 kcal
Vet 18.63 g 26.24 g
Koolhydraten 12.82 g 18.06 g
Eiwit 4.69 g 6.61 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no