Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Carrot Cake

Carrot Cake is een heerlijke smeuïge licht gekruide cake, die je maak met geraspte wortel. Met dit recept zet je een heerlijke Carrot Cake met romige topping op tafel. Voor 8 personen.

8 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Carrot Cake

Voor de Carrot Cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
75 ml zonnebloemolie
75 g wortels (geraspt)
2 eieren
1 el water

Voor de roomtopping:

100 g MonChou
3 el water

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Zorg dat de eieren en de MonChou op kamertemperatuur zijn.

2

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Onder

Baktijd: 55 - 60 minuten

3

Carrot Cake beslag maken

Doe de Carrot Cakemix, eieren, olie en geraspte wortel in een beslagkom. Gebruik je kant-en-klare geraspte wortel? Voeg dan 1 el water toe.

4

Mix het geheel met een mixer met garden op de middelste stand in 1/2 minuut tot een glad beslag.

5

Verdeel het beslag over de bakvorm.

6

Carrot Cake bakken

Plaats de bakvorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven en bak de Carrot Cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin.

7

Prik met een sateprikker in het midden van de Carrot Cake. Komt deze er schoon en droog uit, dan is hij gaar. Zo niet, bak de taart dan nog 5 minuten.

8

Haal de Carrot Cake uit de oven en laat hem in de bakvorm (minimaal 30 minuten) afkoelen, voor dat je 'm decoreert.

9

Roomtopping maken

Doe 100 g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad.

10

Doe de toppingmix erbij en drie eetlepels water. Mix het geheel op de hoogste stand 1 minuut tot een gladde, romige topping.

11

Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde Carrot Cake vlak voor het serveren met de topping.

Voedingswaarden Voor het recept Carrot Cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1214 kJ
290 kcal
1336 kJ
319 kcal
Vet 22.58 g 24.81 g
Koolhydraten 16.87 g 18.54 g
Eiwit 4.93 g 5.42 g